Franciaország-Belgium: Kései öngól mentett meg mindenkit a hosszabbítástól

Nagy harcot, de gyenge színvonalú meccset hozott a Franciaország-Belgium nyolcaddöntő a labdarúgó-Európa-bajnokságon. Percekkel a lefújás előtt döntöttek a franciák, s nyertek 1-0-ra.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.07.01.
Módosítva: 2024.07.01.
Franciaország Belgium foci Eb 2024 meccs

Újabb fontos meccset játszott egymással Franciaország és Belgium. A 2018-as világbajnokságon elődöntőt, 2021-ben pedig Nemzetek Ligáját nyert ebben a párosításban a francia csapat, amely az Eb-n is esélyesebb volt. A csoportkör során egyik válogatott sem kényeztette el szurkolóit, így nagy kérdés volt, ki javul akkorát, hogy tovább tudjon jutni a negyeddöntőbe. A franciák többet kezdeményeztek, de nem bírtak a belga védelemmel, vagy a kaput nem találták el. Már a hosszabbítás lebegett a szemünk előtt, amikor Franciaország megszerezte első akciógólját az Eb-n. Igaz, az is öngól volt... Randal Kolo Muani lövése Jan Vertonghen lábán megpattanva került a kapuba.

Kolo Muani és társai öröme a 85. percben Fotó: AFP

A franciák az Eb-n eddig egy büntetőből szereztek gólt, illetve két öngól segítette őket. Így is ott vannak a negyeddöntőben, melyet pénteken játszanak Portugália, vagy Szlovénia ellen.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás