Itt az Eb-hatás, nagy az érdeklődés a magyar válogatott játékosai iránt

A magyar labdarúgó-válogatott egy győzelemmel zárta az Európa-bajnokságot, Marco Rossi összesen 19 játékosnak szavazott bizalmat a tornán. Könnyen lehet, hogy több kulcsjátékos is klubcsapatot vált.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.05.
Módosítva: 2024.07.05.
magyar válogatott Dárdai Márton Botka Endre Csoboth Kevin Szalai Attila

A magyar labdarúgó-válogatott három ponttal zárta az Európa-bajnokság A csoportját, és sokáig versenyben volt a továbbjutásért, ám végül éppen csak, de lemaradt a nyolcaddöntőről. Marco Rossi összesen 19 játékosnak szavazott bizalmat, a kontinenstornán való szereplés pedig több futballista ázsiójának jót tett.

Euro 2024: Scotland - Hungary
Botka Endrére arab csapatok figyeltek fel / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az már biztos, hogy Kleinheisler László (Panathinaikosz) és Callum Styles (Barnsley) is visszatér csapatához, miután a kölcsönidőszak után a Hajduk Split és a Sunderland sem élt az opció lehetőségével. Ádám Martinnal vélhetően szerződést bont az Ulszan, ám hivatalos megerősítés erről még nem érkezett. A Mandiner megnézte, kik azok a további magyar játékosok, akik felhívták magukra a külföldi csapatok figyelmét.

Botka Endre Skócia ellen került be a kezdőcsapatba, és rögtön nagyszerű teljesítményt nyújtott a védelem tengelyében. A 29 éves futballista nincs könnyű helyzetben, a Ferencvárosnál tavaly ugyanis nem számított alapembernek. Ügynöke, Filipovics Vladan elárulta, a skótok elleni játéka után arab csapatok figyeltek fel rá: „Meg tudom erősíteni, hogy Botka Endre kapcsán felhívott egy szaúdi és egy emírségekbeli klub, hogy információkat kérjen a védőről, mert a megfigyelőik látták játszani a skótok elleni mérkőzésen, és nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott” – fogalmazott Botka Endre kapcsán az ügynöke.

Szalai Attila Svájc ellen kezdett, Skóciával szemben pedig a kispadról szállt be. A 26 éves hátvéd első szezonja nem sikerült jól a Bundesligában, így máris felröppentek olyan hírek, hogy visszatér Törökországba. Ám nem a Fenerbahcéhoz, hanem a 2022-ben bajnok Trabzonsporhoz. Az együttes olyan emberrel szeretné megerősíteni a védelmét, aki jól ismeri a török ligát, ennek a kritériumnak pedig Szalai tökéletesen megfelel.

Dárdai Márton idén döntötte el, hogy a német helyett a magyar válogatottat választja, idén márciusban Törökország ellen debütált a nemzeti csapatban. Az Európa-bajnokságon mindhárom találkozón pályára lépett, és meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő. A másodosztályban szereplő Hertha hátvédjéért az élvonalbeli Augsburg mutat érdeklődést. A fővárosi klub hajlandó megválni tőle, ellenben legalább ötmillió eurót (2 milliárd forint) szeretne érte kapni.

Csoboth Kevin Skócia ellen csereként beállva vált hőssé, a 100. percben ő szerezte a csapat győztes gólját. Az Újpest szélsőjének szerződtetését a holland Twente és a spanyol Celta Vigo fontolgatja. Az Újpest megfelelő összeg ellenében hajlik a váltásra, Filipovics Vladan pedig megerősítette, valóban kapós a 24 éves futballista. „Csoboth Kevin kapcsán már az Eb előtt felmértük a piacot, voltak érdeklődések, és számítottunk rá, hogy ezek száma a jó teljesítmény hatására nőni fog.”

A magyar válogatott legközelebb szeptember 7-én, a Nemzetek Ligájában lép pályára, az ellenfél csakúgy, mint az Eb csoportkörében, Németország lesz.

@ripost.hu Csoboth Kevin már kisfiúként találkozott Ronaldóval! A magyar válogatott csatára a magasról került a mélybe, majd jött a válogatott. #ripost #euro #csoboth #szoboszlai #eb #csobothkevin #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás