Nagy visszaesés, ezért kell mennie az Eb után a magyar sztárcsatárnak, Ádám Martinnak

Nagyon úgy fest, hogy Ádám Martin számára eddig tartott a dél-koreai kaland, az Ulszan kész szerződést bontani vele. A magyar válogatott támadó, aki az Európa-bajnokságon óriási népszerűségre tett szert, az érkezése után azonnal letette a névjegyét, utána viszont visszaesett a formája.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.04.
Ádám Martin Ulszan magyar válogatott távozás

Ádám Martin a 2021–22-es idényben robbant be a köztudatba, a Paks színeiben 31 NB I-es találatig meg sem állt. Ezzel nemcsak a gólkirályi címet szerezte meg, hanem ligarekordot is döntött. A 12 csapatos NB I-es bajnokság történetében nem volt olyan, aki ennyi gólt tudott volna egy szezon alatt elérni. Ezt követően világossá vált, hogy nem sokáig fog a Paksnál maradni, végül azon a nyáron kisebb meglepetésre Dél-Koreába igazolt az Ulszanhoz. A klub két év után szerződést készül bontani vele, mi megnéztük, hogyan siklott félre a biztatóan induló légióskodás.

GER, EURO UEFA 2024, Group A, Germany vs Hungary
Ádám Martin két év alatt nem tudott tartósan bekerülni az Ulszan kezdőcsapatába 
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Először a bajnokság alapszakaszában rögtön öt gólt szerzett kilenc bajnokin, igazán azonban a rájátszásban remekelt. 209 perc alatt (öt meccs) négy gólt és két gólpasszt ért el, és oroszlánrészt vállalt abban, hogy az Ulszan visszaszerezze a bajnoki címet.

Ádám és menedzsmentje az átigazolás után azt mondták, hogy a koreai bajnokság előrelépés az NB I-hez képest, a német játékosmegfigyelők pedig rendszeresen követik az ázsiai ligát. Az akkori középcsatárral, Leonardóval szemben megnyerte a csatát, a brazil játékost nem is igazolta le véglegesen az Ulszan.

Ennek ellenére a folytatás már nem alakult tündérmese-szerűen. Ádám nem kapta meg a teljes értékű bizalmat Myung-bo Hong vezetőedzőtől, a klub ugyanis 2023 telén új középcsatárt hozott Min-kyu Joo személyében. Min rögtön kezdő is lett, egészen pontosan 26 alkalommal volt az első perctől kezdve a pályán a bajnokságban, Ádám ezzel szemben csupán 12-szer kezdhetett. Hatékonysága szintén csökkent, 30 bajnokin végül öt gólig jutott, Min ezzel szemben 17-szer villant.

Ádám gól/perc átlaga is sokat romlott egy év alatt. Debütáló szezonjában 87 percenként talált be a bajnokságban, tavaly már csak 246 percenként zörgette meg az ellenfelek hálóját. A helyzet idén annyiból volt rózsásabb, hogy az ázsiai Bajnokok Ligájában a magyar válogatott támadó öt gólt szerzett, közel azonos játékperccel Min pedig hármat, ezzel a nemzetközi kupaporondon legyőzte riválisát.

Ádám a két éve alatt nem tudta magát beverekedni a kezdőcsapatba, és mindig második számú opcióként számolt vele a vezetőedzője. Főként az első szezonjában mutatott játéka miatt ennél többet érdemelt volna, így viszont összességében nem váltotta meg a világot Dél-Koreában. A klub a hírek szerint a portugál másodosztályban szereplő Portimonense csatárját, Yago Cariellót nézte ki a helyére.

Ádám mellett további két magyar válogatott játékossal kapcsolatban érkezett fontos bejelentés. Kleinheisler László biztosan távozik a Hajduk Splittől, illetve Callum Styles sem marad a Sunderlandnél.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás