Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Ádám Martinról

Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, az Ulszan Hyundai támadójáról, Ádám Martinról hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.04.
Marco Rossi keret Ádám Martin foci Eb 2024 magyar válogatott

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Ádám Martinról hoztunk három érdekességet.

Hungary v Montenegro - EURO 2024 Qualifiers
Ádám Martin paksi szezonját azóta sem tudták überelni Fotó: Anadolu via AFP

Ligarekorder

A Vasasban nevelkedő Ádám igazi későn érő labdarúgónak számít. Az angyalföldi klubnál nem jött számára az áttörés, a Kaposvárral pedig inkább az NB II-ben alkotott maradandót. 2020 nyarán a Paks mégis látott benne fantáziát, a váltás pedig telitalálat volt. Első szezonjában nyolc bajnoki gólig jutott, a 2021/22-es idényben aztán 31 NB I-es találatig meg sem állt. Ezzel nemcsak a gólkirályi címet szerezte meg, hanem ligarekordot is döntött. A 12 csapatos NB I-es bajnokság történetében nem volt olyan, aki ennyi gólt tudott volna egy szezon alatt elérni.

Ronaldo mellett

A paksi szezonja után borítékolható volt, hogy külföldön fogja folytatni a pályafutását. Végül a dél-koreai élcsapat, az Ulszan Hyundai lett a befutó, amely 1,2 millió eurót (466 millió forint) sem sajnált érte. A bajnokságot rögtön megnyerte, tavaly pedig sikerült megvédeni a címet. Ezzel az együttes szerepelt az idei ázsiai Bajnokok Ligájában. Ádámot ott az a megtiszteltetés érte, hogy az egyenes kiesésest szakaszt többek között vele reklámozták. Mellé pedig azt a Cristiano Ronaldót tették, akit talán senkinek sem kell bemutatni.

Díszpolgárnak választották

Ádám a mindössze 2200 főt számláló magyar faluban, Forráskúton nőtt fel. Egy korábbi interjújában elárulta, hogy a családja jelentős része a mai napig itt él és itt érzi magát a legjobban. Feleségét, Gittát az általános iskolában ismerte meg, a szerelem pedig azóta is tart. A párnak egy kisfia született, Konor. 2022-ben Forráskút díszpolgárnak választotta a kiemelkedő NB I-es szezonja után.

Név: Ádám Martin

Születési hely és idő: Szeged, 1994. november 6.

Klubjai (felnőtt): Vasas (2013-2019), Kaposvár (2019-2020), Paks (2020-2022), Ulszan Hyundai (2022-)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 20

Címei: Kétszeres dél-koreai bajnok (2022, 2023), Magyar gólkirály (2022)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás