Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Kata Mihályról

Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, az MTK középpályásáról, Kata Mihályról hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.02.
Marco Rossi keret Kata Mihály foci Eb 2024 magyar válogatott

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Kata Mihályról hoztunk három érdekességet.

20240511_1017_KAR
Kata Mihály fiatal kora ellenére már évek óta meghatározó játékosa az MTK-nak Fotó: Árvai Károly

Elképesztő rutin

Kata gyerekkora óta az MTK-hoz tartozik, a felnőttek közé 2019-ben került. Ez már önmagában megsüvegelendő, hiszen a középpályás jelenleg mindössze 22 éves. Kata a harmadik legfiatalabb játékos, aki az MTK felnőttcsapatában helyet kapott, hiszen először 16 évesen lépett pályára kék-fehérben. Összesen eddig 144-szer ölthette magára a profik között az MTK mezét.

Szoboszlai nyomdokában

Mentalitását és érettségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy fiatal kora ellenére már csapatkapitány a patinás budapesti együttesben. Kevés ennyire fiatal kapitánya van a csapatoknak, de akadnak kivételek, elég a magyar válogatottban Szoboszlai Dominikra gondolni. Kata tavaly fáradhatatlanul robotolt az MTK középpályáján és az ő vezérletével került vissza a csapat az élvonalba, idén pedig sikerült bennmaradni az NB I-ben.

Liverpoolba ajánlották

Az elmúlt években az MTK a Liverpoollal egy közös megállapodásnak köszönhetően elérte, hogy több nagy tehetségük próbajátékra mehessen Angliába. Az egyik liverpooli oldal szakírója tavaly szeptemberben arról írt, hogy az angol sztárcsapatnak érdemes figyelnie a 22 éves középpályást, aki ha így folytatja, szép karrier várhat rá. A Liverpoolnak idén Wataru Endón kívül nem volt igazi védekező középpályása, így Kata mindenképpen hiányposztra érkezhetne.

Név: Kata Mihály

Születési hely és idő: Budapest, 2002. április 13.

Klubjai (felnőtt): MTK Budapest (2019–)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 3

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás