Magyar fiatalok repítik az NB I meglepetéscsapatát





Túl a szezon felén a dobogóesélyesek egyik legjobbja az újonc MTK-t a labdarúgó-élvonalban.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.01.29.
nb1 mol fehérvár schön szabolcs mtk FTC

A labdarúgó NB I hétvégi, 18. fordulójának első fővárosi összecsapásán, az MTK–PAFC meccsen mindkét oldalon számos fiatal tehetségre érdemes odafigyelni. A budapesti kék-fehéreknél kirívóan fiatalon mély vízbe dobják az utánpótlás legjobbjait – és ennek az eredményesség sem látja kárát. Túl a szezon felén egyetlen pont választja el őket a dobogótól.

Schön Szabolcs Fotó: Magyar Nemzet)

A két Aranycsapat-legendáról, az MTK-s Sándor Károlyról, „Csikarról” és a honvédos Puskás Ferencről, „Öcsiről” elnevezett elit utánpótlásképző labdarúgó-akadémiák rangadójaként is felfogható az MTK és a PAFC szombati mérkőzése. A tét a dobogó alsó foka.

Tehetségek húzzák a szekeret

A tabellán csak a bajnok FTC és a MOL Fehérvár, valamint a Vidi szerdai bravúros legyőzésével nagyot ugró Kisvárda előzi meg az MTK Budapestet. Ez újonccsapat létére is tiszteletet parancsoló, hát még úgy, hogy a német edző, Michael Boris néhány rutinos focista mellett feltűnően bátran épít a magyar fiatalokra.

Michael Boris vezetőedző (Fotó: Nemzeti Sport)

Egy hete, a szintén több utánpótlás-válogatott tehetséggel felálló Budafok ellen végig játszott a 18 éves Kata Mihály, a 20-20 éves Mezei Szabolcs és Schön Szabolcs, valamint a 22 éves Nagy Zsombor. Sőt, a másutt gyakran „nyugdíjas korú” légiósok közül is még csak 21 éves az észak-macedón Bojan Miovski.

Schön szintet lépett

Az MTK idei első (bomba)gólját szerző Schön Szabolcs különösen jó formában játszik.

A Honvéd akadémiáján nevelt, majd az Ajaxnál eltöltött két éve után a Hungária körútra igazolt U21-es válogatott szélső már öt gólt lőtt a szezonban. Tavaly ugyaneddig jutott egész évben, de akkor még az NB II-ben.

„A hazatérésemkor éppen azért döntöttem az MTK mellett, mert tudtam, hogy a fiatalok itt nagyon nagy szerepet játszanak, és olyan fiatalon, mint akkor én voltam, akár tizenhét évesen is tudnak játszani”

– mondta Schön korábban a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

A Budafoké a legifjabb kezdőcsapat

A Transfermarkt adatai szerint egyébként a Zalaegerszeg kerete a legfiatalabb (24,6 évvel) az NB I mezőnyében. Ami viszont a pályára lépő játékosok korát illeti, abban az MTK (25,3), a szombati felcsúti ellenfél (24,9), és az előző rivális, a Budafok (24,3) is példát mutat a többieknek.

A budapesti csapatok közül a bajnok Ferencváros kezdőcsapatának átlagéletkora 27,3, a Honvédé 27,7, az Újpesté pedig 29 volt az előző fordulóban. Az egy hete a Vidi ellen hazai pályán leszerepelt (0-5) lila-fehérek tizenegye volt messze a legidősebb a mezőnyben.

NB I, 18. forduló

Szombat 12.30: MTK–PAFC (Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion) 14.45: Mezőkövesd–Újpest (Mezőkövesd, Városi Stadion) 17.00: FTC–Kisvárda (Budapest, Groupama Aréna) 19.30: Fehérvár–Honvéd (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) A szombati mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti. Vasárnap 14.10: ZTE–Paks (Zalaegerszeg, Városi Stadion) 16.15: DVTK–Budafok (Miskolc, DVTK Stadion)

A vasárnapi mérkőzéseket az M4 Sport+ közvetíti.





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás