Marco Rossi támadója megcsinálta a szerencséjét: ebben a magyar focista az Eb legjobbja

A kiesés ellenére jó eséllyel eladta magát a magyar válogatott legjobbja. Egy fontos mutatóban Sallai és Szoboszlai vezetik az Európa-bajnokság mezőnyét.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.06.27.
Módosítva: 2024.06.27.
Sallai Roland Freiburg klubváltás foci Eb 2024 magyar válogatott

Hiába reménykedhettünk az utolsó pillanatig, a magyar labdarúgó-válogatott nem jutott nyolcaddöntőbe a németországi Európa-bajnokságon. Egyöntetű vélemény, hogy ez Sallai Rolandon múlt a legkevésbé: ő volt Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának legjobbja a csoportkörben. Ezt nem csak mi, magyarok vettük észre: az egyik legnépszerűbb német sportoldal, a Spox szerint egyike azoknak a focistáknak, akik jelenleg "kisebb" klubokban játszanak, de az Eb-n minden bizonnyal felhívták magukra a topligás élcsapatok vezetőinek figyelmét is. Azaz Sallai az egyike azoknak, akik eladhatták magukat a csoportkörben nyújtott teljesítményükkel.

Sallai (jobbra) adta a gólpasszt Csoboth-nak a skótok ellen megnyert Eb-meccsen
Sallai (jobbra) adta a gólpasszt Csoboth-nak a skótok ellen megnyert Eb-meccsen           Fotó: Koncz Márton / Nemzeti Sport

Sallai Rolandon kívül ide sorolják például a spanyol Nico Williamst (Bilbao), az olasz Riccardo Calafiorit (Bologna) vagy éppen a holland Jerdy Schoutent (PSV) is.

Ők adhatták el magukat az Eb-n topklubba:

Nico Williams (Spanyolország - Athletic Bilbao, spanyol)

Morten Hjulmand (Dánia - Sporting Lisboa, portugál)

Jerdy Schouten (Hollandia - PSV Eindhoven, holland)

Ferdi Kadioglu (Törökország - Fenerbahce, török)

Francisco Conceicao (Portugália - FC Porto, portugál)

Nedim Bajrami (Albánia - Sassuolo, olasz)

Andrei Ratiu (Románia - Rayo Vallecano, spanyol)

Riccardo Calafiori (Olaszország - Bologna, olasz)

Alexander Prass (Ausztria - Sturm Graz, osztrák)

Sallai Roland (Magyarország - Freiburg, német)

Arthur Theate (Belgium - Rennes, francia)

Georges Mikautadze (Grúzia - Metz, francia)

(Forrás: spox.de)

Sallai egyébként nem csak szubjektív szempontok alapján melkedett ki a Rossi-csapatból. Nem csak a skótok elleni meccs (1-0) legjobbjának választották, de a futballstatisztikákkal foglalkozó szakportálok közül például a WhoScorednál bekerült az Eb-csoportkör 3. fordulójának álomcsapatába:

A Sofascore adataiból pedig kitűnik: eddig Sallai alakította ki a legtöbb (4) nagy helyzetet az egész mezőnyből! Érdekesség, hogy ebben Szoboszlai Dominik a második, a spanyol csodagyerek, a 16 éves Lamine Yamal pedig a harmadik mögötte (3-3).

Fotó: sofascore.com

A Spox egyébként emlékeztet: a hat éve a Freiburgban légióskodó magyar támadó szerződése jövőre lejár a német Bundesliga középcsapatánál, amely így ezen a nyáron várhat érte tekintélyes összeget. Egyelőre hiányzik ugyan egy visszautasíthatatlan ajánlat (korábban számos kérője volt, csak éppen a freiburgiaknak fontosabb volt, mint az érte akkor kínált summák), de mikor, ha nem most? 

A Football Connect is foglalkozik Sallai remeklésével, és megjegyzi: az előző és a mostani Eb-n összesen 3 gólpasszt jegyző magyar futballista idén nyáron továbbléphet, hiszen az olasz Seria A, a spanyol La Liga és az angol Premier League klubjai is édeklődnek iránta.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás