„Nekem sem tetszik...” - Bodrogi Gyula a nagy szenvedélyéről vallott

Spanyolország árnyalatnyival talán esélyesebb a vasárnapi labdarúgó Európa-bajnoki döntőben, de nem kizárt, hogy Anglia megszerzi történelmi első aranyérmét, véli Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.07.13.
Bodrogi Gyula Anglia foci Eb 2024 Spanyolorszrág

A 90 esztendős Bodrogi Gyula, a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Nemzeti Színház művésze igyekezett minél több meccset megnézni a tévében, talán ha egyet-kettőt mulasztott el, és persze a vasárnapi berlini finálét is megtekinti. Azt követően baráti meghívásoknak eleget téve vakációzni indulnak, a Balatonnál Tihany, Balatonalmádi és Balatonfüred a kedvenc színhely - nyilatkozza a Metropolnak. Elárulja, mi nem tetszik neki a futballban, amit évtizedek óta szenvedélyesen követ.

Bodrogi Gyula volt az Árpád szabadegyetem vendége (11)
Bodrogi Gyula / Fotó: Flajsz Peter

Úgy látom, hogy már világszerte tért nyert az a tologatós labdarúgás, amikor néha perceken keresztül semmi sem történik a pályán. Sokszor unalmas ez a passzolgatás, ami nekem sem tetszik, de hát ugye a cél szentesíti az eszközt

- tér rá a labdarúgásra.

Érti ő, persze hogy érti, a pályán a labdát tologatók elképzelése az, hogy a rivális kitámadó védelmét megbontsák, majd hirtelen indításokkal a kapu előtt teremjenek. Ez régen, Puskás Ferencék korában elképzelhetetlen volt, mert Aranycsapatunk a támadójátékot erőltette. A maiak is megszívelhetnék: abból nem születik gólt, ha nem lőnek kapura. Anglia kapcsán - a britek eddigi produkcióját szemlélve - a színészlegenda leszögezi: Gareth Southgate szövetségi kapitány együttesének olykori álmosító futballja a torna egyenes kieséses szakaszára fordulva némileg megváltozott.

Ha vasárnap este is ez jellemzi az angolokat, akkor megszerezhetik történetük első Eb-aranyérmét. Bár árnyalatnyival talán Spanyolország az esélyesebb, tudniillik 0-0-s állásnál ők általában határozottabb támadásvezetést erőltetnek. Aztán ha rúgnak egy gólt, megint az átmeneti passzolgatásuk kerül előtérbe. Persze ezt nem időhúzási szándékkal teszik, hanem az apró réseket keresik a rivális védelmén

- így Bodrogi Gyula, aki zárásként humorosan hozzáteszi: esetleg módosíthatnák a sportági szabályokat, és az időhúzás valamilyen módon büntethető lenne.

Vasárnapi labdarúgó Eb-döntő

Spanyolország-Anglia, Berlin 21.00, TV: M4 Sport

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás