„Különösen fájt” – Miért nem maradt Újpesten Mészöly Géza?

Benntartotta az Újpestet a labdarúgó NB I-ben Mészöly Géza, aki azonban mégsem maradhatott a lila-fehérek vezetőedzője. Ennek részleteiről beszélt a szakember.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.06.30.
focicsapat Újpesten Mészöly Géza NB I

Megmentőként érkezett az Újpest focicsapatához Mészöly Géza még februárban. A gárdát korábban többször is irányító, azzal két bajnoki ezüstöt szerző szakember feladata az volt, hogy tartsa az NB I-ben a lila-fehéreket. A terv sikerült, nyáron azonban új edző érkezett a klubhoz. Immár Bartosz Grzelak irányítja az Újpestet.

Mészölyről már a bajnokság vége előtt döntöttek (Fotó: KOVÁCS PÉTER)

Mészöly most a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt az elmúlt hónapokról. 

Szóban mindenki megígérte, hogy ha sikerül benn tartani a csapatot az élvonalban, akkor nem lehet kérdés, maradok én a vezetőedző. A mindenki alatt értendő az új tulajdonos képviselője is, a kinevezésemhez a Mol illetékesei is a beleegyezésüket adták, én is többször találkoztam velük. Különösen fájt, hogy az utolsó mérkőzés után néhány nappal közölték, mégsem velem képzelik el a folytatást.

A tréner persze próbált a pozitív élményekre koncentrálni.

„Vigasztal, hogy a célt elértük, a csapat benn maradt, és időnként jól, fantáziadúsan is futballozott. Azt pedig sohasem felejtem el, hogy az első meccsünk előtt februárban a szurkolók engem éltettek Diósgyőrben, ez a fogadtatás nemcsak nekem, hanem a játékosoknak is erőt adott.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás