Főnöke elárulta, Hamilton csúnyán átverte őket

Lewis Hamilton az utolsó évét teljesíti a Mercedesszel, ezt követően a Ferrarinál fogja folytatni a Forma–1-es pályafutását. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, hogy a hétszeres világbajnok előzetesen azt mondta neki, hogy maradni fog.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.12.
Mercedes Toto Wolff sportfogadás Hamilton Ferrari

Lewis Hamilton 2013-ban igazolt a Mercedeshez a McLarentől. A váltást akkor kevesen értették, hiszen a McLaren akkor az egyik legjobb konstrukciónak számított, a Mercedes viszont a középmezőnyhöz tartozott. Végül Hamiltonnak lett igaza, aki 2014 és 2020 között hétből hat alkalommal lett világbajnok. Az elmúlt években viszont a Mercedes elvesztette a nyerő irányt, ami miatt a 39 éves pilóta újfent meredeket lépett.

Toto Wolff elárulta, Hamilton a kezdetben arról biztosította, hogy maradni fog a Mercedesnél Fotó: AFP

Hamilton már az idei szezon kezdete előtt bejelentette, hogy ez lesz az utolsó Mercedeses idénye, ezt követően 2025-ben és 2026-ban a Ferrarinál versenyez majd. A döntése alaposan felkavarta az állóvizet a pilótapiacon. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrég elárulta, Hamilton nem tartotta a szavát, amikor a folytatásról egyeztettek.

Azt mondta, maradni fog, aztán úgy döntött, hogy távozik

 – jelentette ki Toto Wolff, akinek nyilatkozatát a Motorsport szemlézte.  „De az emberek gyakran megváltoztatják a döntésüket és a körülmények is változnak, ezt pedig tiszteletben kell tartani. A mai vélemény eltérő lehet a holnapitól, és nem neheztelek rá.” A csapatfőnök szerint a 39 éves képes lehet arra, hogy a Ferrarival meglegyen neki a hőn áhított nyolcadik világbajnoki elsőség.

„Ha a Ferrari versenyképes autót tud adni Lewisnak, akkor megnyerheti a világbajnokságot – ez kétségtelen. Mindig is megmarad a személyes kapcsolatom Lewisszal és szakmai és egyéni oldalról is vissza fogok tekinteni a remek időszakunkra.”

Hamilton az idei szezonban eddig 55 pontot szerzett, amivel a világbajnoki tabella nyolcadik helyét foglalja el. A következő F1-es futamot június 23-án rendezik Barcelonában.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás