Csoda Budapesten, újra Európa csúcsán a Győr kézilabdacsapata

Szezon közben még edzőt váltottak, még Európa csúcsára értek. A Győr női kézilabdacsapata 30-24-re verte a német Bietigheimet, s ezzel hatodszor is megnyerte a Bajnokok Ligáját.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.06.02.
Módosítva: 2024.06.02.
Bajnokok Ligája kézilabdacsapat Győr

Nagyon sima győzelemmel nyerte meg a Győr a budapesti női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, ezzel 2019 után újra Európa legjobb csapata lett. Per Johansson a dán Esbjerg legyőzése után a döntőben a Bietigheim együttesét győzte le 30-24-re, ezzel immár hatodszor lett BL-győztes. Ezzel "mentette meg" a szezonját, melyben itthon a bajnokságban és a kupában is csak az ezüstérem jutott nekik a Fradi mögött. A BL-ben 16 év után lett olyan győztes, aki odahaza abban a szezonban nem tudott aranyérmes lenni.

Fotó: Origo

A győriek - akik egyszer sem voltak hátrányban az egész mérkőzésen - tizedszer játszottak döntőt a legrangosabb európai kupasorozatban és hatodszor - 2019 után először - győztek. Korábban az EHF Kupában négyszer, a KEK-ben egyszer voltak finalisták, de azokat elveszítették.

A lefújás pillanata:

Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált a győri lányoknak:

 

A Győr játékosai így vették át a díjat

A győriek dán kapusa, Sandra Toft első címét nyerte a Győrrel a BL-ben.
 

Ezzel a győzelemmel valóra vált az álmom. Még most is hihetetlen, hogy ennek a csapatnak a tagjaként megnyertem a Bajnokok Ligáját! Számomra ez az aranyérem az idény legemlékezetesebb pillanata. Nagy köszönet jár az összes Győr-szurkolónak, ők is hozzájárultak ahhoz, hogy mindez megvalósulhatott. A Bietigheim elleni volt a legfantasztikusabb hangulat, amelyben valaha játszhattam!

- mondta a Magyar Nemzetnek a játékos.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás