Kitálalt a volt kapitány, így lehet meg az érem az olimpián

Kőkemény alapozó edzéseket rendelt el a Margitszigeten női vízilabda-válogatottunk két kapitánya, Mihók Attila és Cseh Sándor. A lányok éremért utaznak az olimpiára, a korábbi mester Bíró Attila szerint ez meg is lehet.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.05.31.
olimpia Bíró Attila címvédő favorit vízilabda

A korábbi kapitány, Bíró Attila elismeri a Metropolnak, a jelenlegi játékoskeret összeszokottabb, mint amelyikkel ő 2021-ben Tokióban történelmi olimpiai bronzérmet szerzett. A lányok a sportágban akkor álhattak fel először a dobogóra a nyári játékokon.

- A legutóbbi olimpia óta eltelt idő sokat számít, az akkori válogatott „összeért”. Gurisatti Grétáék korosztálya rutinosabb, csak ne jöjjön közbe komolyabb sérülés - mondta Bíró a csapatról, amely 2022-ben és idén is világbajnoki ezüstérmet szerzett.

Mosolygól lányok kezdték meg a munkát, Fotó: Waterpolo.hu

A sorsolásnál egyértelműen a gyengébbik ötösbe kerültünk, húzza alá a szaktekintély. Európai mumusunkkal, Hollandiával együtt szerepelünk, s bár az idei katari vb-n megvertük őket, játékerejük megkérdőjelezhetetlen. Ausztrália legyőzése sem egyszerű, noha játékosai a februári dohai vb-n gyengébben teljesítettek a szokottnál, de az olimpia más kávéház. Kanada sem adja majd olcsón a bőrét, viszont jobbak vagyunk náluk, míg a negyedik csoportellenfél, Kína taktikailag és technikailag is elmarad a világelittől.

- véli Bíró.

A másik ágon a spanyol, görög, olasz, Egyesült Államok-beli válogatott riasztóan erős, a házigazda franciákkal viszont nem kell számolni. Annál inkább az olimpia fő favoritjával, a címvédő USA-val, mögötte pedig a spanyolok jöhetnek be ebben a csoportban a második helyre. 

A keresztben játszásban, az egyenes ágon az olaszokat vagy a görögöket kaphatjuk ellenfélül, és bizony egyik sem egy leányálom, de azzal együtt is a 2021-s bronzérem megismételhető

 – állítja Bíró.

A párizsi női vízilabda-torna két csoportja:

A csoport: Hollandia, Magyarország, Ausztrália, Kína, Kanada
B csoport: Spanyolország, Egyesült Államok, Olaszország, Görögország, Franciaország


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás