Aggódnak a németek, bajban van a válogatott Eb-kulcsembere

Nem váltotta meg a világot szerda este Florian Wirtz, a Leverkusen válogatott futballistája az Atalanta elleni Európa-liga-döntőben. Érthető, combizomzúzódással bajlódik, és aggódnak érte a válogatottnál.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.05.24.
labdarúgás florian wirtz foci Eb 2024 sérülés

Az Atalanta az Európa-liga dublini döntőjében 3-0-ra legázolta a Bayert, mely igen sokat várt válogatott középpályásától, Florian Wirtztől. A Bild kiderítette, hogy a bal oldali középpályás – akitől okkal van félnivalója Marco Rossi szövetségi kapitányunknak – május közepe óta combizomzúzódással küszködik.

Florian Wirtz
Florian Wirtz / Fotó: NurPhoto via AFP

Az Atalanta elleni meccs előtt külön edzett Markus Müller erőnléti edzővel az Ulrich Haberland Stadionban. A Leverkusen fizioterapeutáinak vezetője, Sven Elsinger és Simon Rolfes sportigazgató is a pálya mellől követte Wirtz mozgását. 

– Napról napra javul, sprinteket, hirtelen fordulatokat gyakorol – mondta Rolfes.

– Beszéltem Flóval – jelentette ki Xabi Alonso vezetőedző. – Jobban érzi magát, de óvatosnak kell lennünk. Az El-döntőben 81 percig futballozott, úgy fest, a súlyos sérülés veszélye nem áll fenn. Nem aggódom, de bármi megtörténhet. 

Az viszont bizonytalan, hogy a szombati, Kaiserslautern elleni Német Kupa-döntőben a kezdőcsapatban kap-e szerepet Wirtz, aki a német válogatott kulcsembere is. Könnyen lehet, hogy Julian Nagelsmann szövetségi kapitány örömmel venné, ha Xabi Alonso inkább pihentetné a kiváló labdarúgót.

Az A csoport menetrendje 

JÚNIUS 14., PÉNTEK

21.00, München: Németország–Skócia

JÚNIUS 15., SZOMBAT

15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc

JÚNIUS 19., SZERDA

18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG

21.00, Köln: Skócia–Svájc

JÚNIUS 23., VASÁRNAP

21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG

21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás