Nem kellenek bajkeverők, áll a bál a magyar válogatott Eb-riválisánál

Julian Nagelsmann, a mieinkkel azonos csoportban szereplő német válogatott szövetségi kapitánya két remek futballistát mellőzött Eb-keretéből.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.05.24.
labdarúgás Euro 2024 sportfogadás Michael Ballack

Általános megdöbbenést keltett Mats Hummels és Leon Goretzka mellőzése, ugyanis egyikük sem lép gyepre a júniusban kezdődő Eb-n, noha az elmúlt hetekben remekeltek. A Magenta TV kommentátora, Michael Ballack kifejtette, Hummelsnek helye lenne a németek keretében.

Handover of the DFB Cup 2024
Michael Ballack (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

„Feltételezem, Julian Nageslmann kapitánynak azért nem kellett, mert Hummels azonnal észrevételt tesz, ha a dolgok rosszul alakulnak” – mondta a Bildnek Ballack, aki hibának nevezte a Leon Goretzkával való bánásmódot is, tudniillik a Bayern-ász szintén kimaradt a hazai Eb-névsorból. „Pedig ő szintén egy remek játékos. Nagelsmann tökéletes nyugalmat akar, csakhogy egy ilyen tornán döntő faktor a kiszámíthatatlanság, ilyenkor jól jönne kettejük rutinja. Igaz, a súrlódás lehetősége megszűnt a keretben.

Nagelsmann elárulta, Hummels és Goretzka „rendkívüli” csalódással fogadta a hírt. 

Hosszú beszélgetést folytattam mindkettőjükkel. Azt hiszem, érthető, hogy szomorúak. Ha azt mondják egy profi labdarúgónak, hogy nem szerepelhet egy hazai labdarúgó-Eb-n, az más, mintha a klubjukban történne mindez. Kényelmetlen volt az egész, de végül kapitányként a csapat érdekében kellett döntenem

– nyilatkozta.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás