Messi réme lett, csodát tett Amerikában az NB I-ből kiselejtezett légiós – Videó





Aníbal Godoy hol magára haragítja Messit és Suárezt, hol beollózza a forduló legszebb találatát. Marco Rossi felfedezettje volt az álomgólt szerző légiós.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.04.03.
Módosítva: 2024.04.03.
Anibal Godoy nb1 Lionel Messi Luis Suárez Marco Rossi

Magyarországon kevesen emlékeznek Aníbal Godoy nevére, pedig a panamai védekező középpályás 2013-tól 2015-ig két szezont lehúzott a Honvédban. Igaz, az akkor még az élvonalbeli kispestieknél csak 24 bajnokin játszott és egy (Fradi elleni) gólpasszig jutott. Azóta viszont már 9. éve az észak-amerikai profiligában (MLS) szerepel, előbb San Joséban, majd 2020 óta a Nashville erőssége. A 34 éves, 134-szeres panamai válogatott focista az utóbbi hetekben kétszer is különleges megmozdulásokkal vonta magára a figyelmet. Előbb magára vonta Lionel Messi és Luis Suárez haragját, majd vasárnap, a Columbus ellen (2-2) akrobatikus mozdulattal ő lőtte a hétvége legszebb gólját.

Godoy (balra) anno Marco Rossi játékosa volt a Honvédnál
Godoy (balra) anno Marco Rossi játékosa volt a Honvédnál    –     Fotó: Nemzeti Sport

A Kispesten hajdan Marco Rossi dirigálta Godoy szerezte a hétvége leglátványosabb gólját az MLS-ben.

Ráadásul nem a hétvégi volt az első hasonló csodagólja: Godoy tavaly nyáron, a Concacaf Nemzetek Ligája bronzmeccsén a panamai válogatott csapatkapitányaként is ollózott egyet Mexikónak (0-1), de akkor a nem kevésbé emlékezetes gólöröm után les miatt érvénytelenítették a találatát.

Három hete a Concacaf Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében, az Inter Miami elleni hazai 2-2 során Godoy sokkal inkább a harciasságával tűnt ki. Beszólásaival kihúzta a gyufát a floridaiak két gólszerző világsztárjánál, Lionel Messinél és Luis Suáreznél.

A visszavágót 3-1-re Messiék nyerték és továbbjutottak.

Rossi és Csábi bízott benne

Godoy 2013 nyarán, talán a legrosszabbkor került a Honvédhoz. A Marco Rossi első kispesti évében megnyert NB I-es bronzérmet az olasz szakember átmeneti távozásához vezető őszi bukdácsolás követte. Így Godoy két honvédos szezonja elején és végén jelenlegi szövetségi kapitányunk dirigálta a csapatot, közötte pedig Simon Miklós, az olasz világbajnok védőből lett pancser edző, Pietro Vierchowod, a holland beugró Jasper de Muijnck és a korábbi megbízott szövetségi kapitány Csábi József. Közülük Rossi és Csábi szerepeltette rendszeresen a technikás panamai légióst, a többiek javarészt mellőzték.

 





 





Ezeket olvastad már?
Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás