„Magyarország? Hülyeség!” – Üzent az angol gólzsák, akiben csalódott Marco Rossi





Sammie Szmodics csakis az ír válogatott meghívóját várja. Elmondta a véleményét a magyar lehetőséggel kapcsolatban is.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.15.
Marco Rossi Sammie Szmodics írország magyar válogatott sportfogadás

Az írek megbízott szövetségi kapitánya, John O’Shea csütörtöki kerethirdetése előtt üzent Sammie Szmodics, akit a magyar labdarúgó-válogatottal is hírbe hoztak. Az angol másodosztály góllövőlistáját vezető, 28 éves támadó középpályásra magyar származású nagypapája okán számíthatott volna Marco Rossi is. Csakhogy olasz-magyar szakvezetőnk megorrolt rá, miután bizalmas érdeklődését vélhetően a gólzsák menedzsmentje kiszivárogtatta az ír sajtónak, hogy ezzel gyakoroljanak nyomást a szigetországiakra. Minden bizonnyal sikerrel, hiszen O’Shea már a februári kinevezése előtt jelezte: első dolgai között lesz felvenni a kapcsolatot Szmodiccsal.

Szmodics szerint hülyeség volt, amit az esetleges magyar válogatottságáról híreszteltek, mindig is az ír csapatba vágyott
Szmodics szerint hülyeség volt, amit az esetleges magyar válogatottságáról híreszteltek, mindig is az ír csapatba vágyott     Fotó: AFP

A Blackburn Rovers sztárja most elsősorban az ír szurkolóknak üzent a hónapok óta húzódó, kényes üggyel kapcsolatban.

– Azt hiszem, klubszinten eleget tettem azért, hogy felhívjanak és beválogassanak. Remélhetőleg végre debütálhatok az ír válogatottban, igazán vágyom rá. Ez megkoronázná a remek szezonomat. Volt egy huzavona az útlevelemmel, aztán nem igazán vettek figyelembe. Az emberek nem tudják, de én mindig készenlétben voltam, mégsem hívtak – szúrt oda Szmodics a tavaly novemberben menesztett Stephen Kennynek.

A magyar lehetőséggel kapcsolatban is tiszta vizet öntött a pohárba:

– Sok minden történt. A Twitteren olyasmi volt olvasható, hogy nem akarok Írországért játszani, de ez nem igaz, soha nem mondtam ilyet. Mindent megteszek, és most remélhetőleg megkapom a lehetőséget. 

Láttam, hogy összekötöttek Magyarországgal, ahonnan a nagyapám származott. Hülyeség, nem volt semmi 

– nyilatkozta Szmodics, aki kétszer már kapott meghívót a korábbi ír kapitánytól, de előbb papírügyek, majd családi ok miatt maradt ki végül a csapatból. 

Rossi a keddi kerethirdetésekor a Szmodics-féle kiszivárogtatással kapcsolatban elmondta: bizalmi emberein keresztül tájékozódott a focista szándékairól, ami csak a játékos oldaláról tudódhatott ki, így emberileg nincs rá szüksége az összetartó magyar válogatottnál. Ez a kijelentése egyébként nagy sajtóvisszhangot kapott a szigetországban is.

Rossi és Szmodics egyébként rövidesen személyesen is megbeszélhetik a dolgot, hiszen a magyar válogatott egyetlen idegenbeli felkészülési meccsét éppen Dublinban játssza a nyár Európa-bajnokság előtt.

Válogatottunk Eb-felkészülési meccsei:

Március 22., 20.45: Magyarország–Törökország (Budapest, Puskás Aréna)

Március 26., 19.00: Magyarország–Koszovó (Budapest, Puskás Aréna)

Június 4., 20.45: Írország–Magyarország (Dublin, Aviva Stadion)

Június 8., ?: Magyarország–Izrael (Debrecen, Nagyerdei Stadion)

Szmodics a legfrissebb sajtóhírek szerint nyáron 15-20 millió fontért (7-9,3 milliárd forint) igazolhat valamely angol Premier League-ben szereplő kérőjéhez; leginkább a Brentford és a Luton Town érdeklődik iránta.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás