„Pokoli nehéz lesz" – Jürgen Kloppról beszélt a magyar válogatott kapus





Elképesztő eredményeket produkál az edző utolsó idényében a Liverpool.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.03.05.
Módosítva: 2024.03.05.
Jürgen Klopp Liverpool kapus

A Ligakupa megnyerése óta további három fronton harcol a végső győzelemért a Liverpool focicsapata. Szoboszlai Dominik együttese vezeti a bajnokságot, emellett áll még az FA-kupában és az Európa-ligában is. Éppen ezért nehéz megemészteni a drukkereknek, hogy kedvenc edzőjük tényleg az utolsó hónapokat tölti a gárdánál. A csapatot 2015 óta irányító Jürgen Klopp idén januárban számolt be novemberi döntéséről, mely szerint érvényes szerződése ellenére a nyáron biztosan elhagyja a klubot, s minden bizonnyal Angliát is. Azt ugyanis kijelentette, az országban soha nem vállal máshol munkát.

Jürgen Klopp a meccs elején és utána is elérzékenyült a felé áradó szeretettől
Kloppot is láthatóan megviseli a búcsú Fotó: Getty Images

Szoboszlai Dominik jelenleg a második olyan magyar labdarúgó, aki valaha Liverpoolban dolgozott a német szakember keze alatt. A középpályás érthetően fájlalja a fejleményeket, hiszen Klopp miatt is vállasztotta 2023 nyarán a klubot. Korábban Bogdán Ádám volt a német edző játékosa, a magyar válogatott kapus 2015 és 19 között vallhatta magát liverpoolinak. Szerinte bárhogyan is döntenek a tréner utódlásáról, nem lesz könnyű dolga a csapatnak.

– Jürgen Klopp olyan karakter, akit pokoli nehéz lesz pótolni. A személyes benyomásaim is élénken élnek bennem, illetve vannak olyan liverpooli stábtagok, akikkel a mai napig rendszeresen tartom a kapcsolatot. Tudom, mennyire meghatározó karakter az öltözőben, a kispadon. Ami biztos, igyekeznek visszacsábítani a volt sportigazgatót, Michael Edwardsot

– mondta a Mandinernek Bogdán. 

Biztosan nem lesz egyszerű pótolni Kloppot, de azért azt se feledjük, hogy sokan vannak, akik szívesen dolgoznának Liverpoolban.

Bogdán úgy véli, a Leverkusennel idén még mindig veretlen korábbi Pool-középpályás, Xabi Alonso lenne a tökéletes helyettes.

 

– Xabi Alonso például alkalmas jelöltnek tűnhet. A stílusa talán nem hasonlít Kloppéra, de mivel eléggé egyértelműen bizonyítja, hogy kiváló szakemberről van szó, a szezonban még nem kapott ki, és a klub korábbi játékosa, a szurkolók is elfogadnák, türelmet is kapna

– véli Bogdán.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás