Szoboszlai marad? Klopp után számos sztár leléphet Liverpoolból





Múlt héten biztossá vált, hogy Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője az idény befejeztével távozik a csapattól. A német szakembert borzasztó nehéz lesz pótolni, könnyen elképzelhető, hogy több nagy sztár lelép majd a nyáron az együttestől.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.30.
Módosítva: 2024.01.30.
Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik Liverpool Mohamed Szalah távozás

Sokkoló bejelentést tett a múlt héten a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp. A német szakember több mint nyolc éve irányítja a vörös mezes együttest, amelyet szépen fokozatosan visszaemelt a világ legjobb futballklubjai közé, menedzselése alatt minden jelentős trófeát bezsebelt az angolokkal. Most viszont elárulta, elfáradt a nagy munkában, és a szezon végeztével otthagyja a 19-szeres Premier League-győztest.

Klopp nem győz ámulni Szoboszlai képességein
Jürgen Kloppnak nagyon sokat köszönhet Szoboszlai Dominik – Fotó: Instagram/liverpoolfc

A jelentős tekintéllyel bíró német szakember távozása érzékenyen érinti majd a játékosokat, a The Sun szerint könnyen elképzelhető, hogy néhányan miatta fognak távozni a csapattól. Szoboszlai Dominik a Klopp-éra egyik utolsó érkezője, aki a tavaly nyáron 70 millió euróért (26 milliárd forint) írt alá a Liverpoolhoz. Az 56 éves tréner rögtön bizalmat szavazott neki, ami Szoboszlainak sokat jelentett az átigazolása után:

„Az első napomon behívott az irodájába, és azt mondta: Nézd, tudjuk, milyen játékos vagy, tudjuk, mire vagy képes. Nem kell ezt pontosan megmutatnod az első naptól kezdve, mert tudjuk, szóval csak jól kell fejlődnöd a csapatban. Légy szabad, tedd a dolgod, és minden jönni fog, de dolgozz keményen, mert ha játszani akarsz, keményen kell dolgoznod” – mesélte még korábban Szoboszlai Kloppról. A német szakember szintén nem győzi dicséri a magyar válogatott csapatkapitányát.

„Ez a természetes önbizalom, ez a karizma ez nem tanítható. Vagy megvan benned vagy nincs, és nála egyértelműen megvan! Ez pedig megkönnyítette a beilleszkedését. A fiúk már akkor kedvelték, mikor még nem is tudták, milyen remek játékos.”

Szoboszlai szerződése 2028. június 30-ig szól, és bár minden bizonnyal őt is érzékenyen érinti majd Klopp távozása, vélhetően az angol topklubnál marad, amelynél szeretne meghatározó játékossá válni. A csapatkapitány, Virgil van Dijk helyzete ellenben már jóval komplikáltabb. A 32 éves középhátvéd 2018 óta erősíti a liverpooliakat és nemrég azt nyilatkozta, szeretné megvárni az új edzői stábot, és azután döntene a jövőjéről. Mohamed Szalah szintén távozhat, az egyiptomi klasszist tavaly nyár óta ostromolja hihetetlen ajánlatokkal Szaúd-Arábia, szerződése pedig jövő júniusban lejár, így ez lehet az egyik utolsó esély, hogy nagy pénzt kapjon érte a klub.

Alisson megingathatatlan első számú kapus a csapatnál, már mindent megnyert a csapattal, így könnyen lehet, hogy 31 évesen új kalandot keres pályafutása utolsó szakaszára. Joe Gomez a több játéklehetőség reményében válthat, a West Ham United és Newcastle United élénken figyeli az eseményeket. Joel Matip 2016-ban még Klopp kifejezett kérésére érkezett a Schalkétól, a német szakembernek pedig az egyik nagy kedvence a kameruni középhátvéd. Klopp távozásával könnyen lehet, hogy a 32 éves futballistának sem lesz maradása a hatszoros Bajnokok Ligája-győztesnél.

 





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Dárdai Mártonról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Dárdai Mártonról

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás