„Nem vagyok fából” – Szoboszlai edzője a sírással küszködött, nem fogadtak szót neki – Videó





Hiába tiltakozott, tízezrek szerenádoztak neki. Beatles-slágert költött át a távozófélben lévő Jürgen Kloppot imádó Liverpool-tábor.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.30.
Módosítva: 2024.01.30.
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp beatles liverpool szurkolók

Miután múlt pénteken bejelentette nyári távozását, Jürgen Klopp a Norwich elleni FA-kupameccsen (5-2) párás szemmel, zsebkendőt szorongatva hallgatta a Liverpool-szurkolók legendás „himnuszát” (You’ll Never Walk Alone – azaz: Sohasem maradsz magadra), majd egy neki átköltött Beatles-slágert. A korszakalkotó liverpooli együttes I Feel Fine (Jól érzem magam) című dala ilyesmiket tartalmaz a Vörösök drukkerei előadásában: „Annyira örülök, hogy Jürgen is vörös; Annyira örülök, hogy betartja a szavát; Jürgen azt mondta, tudod, hogy megnyerjük a Premier League-et, tudod. Ezt mondta; Szeretem őt és jól érzem magam”. Ezen kívül is molinókkal, sálakkal, pólókkal fejezték ki iránta a szeretetüket.

Jürgen Klopp a meccs elején és utána is elérzékenyült a felé áradó szeretettől
Jürgen Klopp a meccs elején és utána is elérzékenyült a felé áradó szeretettől / Fotó: Getty Images

Klopp 2020-ban 30 év szünet után vezette angol bajnoki címre a Liverpoolt, és Szoboszlai Dominikék most (21 forduló után) is vezetik a Premier League mezőnyét. Sőt, harcban vannak az FA-kupa, az angol Ligakupa és az Európa-liga trófeájáért is.

– Szeretem ezt a nótát! Igazán szeretem, ki se tudom verni a fejemből. Ez egy Beatles-szám, nagy megtiszteltetés. A srácok is imádják, énekelték a csapatbuszonnyilatkozta Klopp, amikor 2022-ben először zengett a lelátókról a dal.

Íme, az eredeti Beatles-sláger (rákattintva a YouTube-on tekinthető meg):


Azóta viszont többször is kérte a Liverpool-tábort, hogy legfeljebb a meccsek végén énekeljék, előtte inkább a játékosokat és a csapatot segítsék.

Most, a bejelentése miatt különösen érzelmes vasárnapi kupameccs után is kérdezték erről.

„Az a dolgom, hogy kizárjam ezt, de valóban érzelmes pillanatok voltak. Ez nem mindig könnyű, de össze kell szednem magam. Nem vagyok fából. Nem is olyan régen kértem: ne énekeljétek ezt meccs közben! Nyilvánvaló, hogy nem hallgattak rám, de ez most jólesett! Sebaj, nyertünk, gólokat lőttünk, nem működött a babona, én pedig nem azért vagyok itt, hogy megmondjam, mit tegyenek az emberek a lelátón. Csak arról van szó, hogy szerdán újra játszunk, és nagyszerű lenne, ha akkor 95 vagy 100 percre figyelmen kívül hagyhatnánk, hogy a menedzser távozik a szezon végén, és inkább azért tennénk meg mindent, hogy minél nehezebb dolga legyen a Chelsea-nek" üzente Klopp, hogy a szurkolók inkább Szoboszlaiékat biztassák az ő dicsőítése helyett.

A Liverpoolra nehéz hét vár az angol bajnokságban: szerdán (21.15) a Chelsea-t fogadja, vasárnap (17.30)  pedig az Arsenalhoz látogat (mindkét meccset a Spíler 1 közvetíti a tévében).





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás