Megvan Tokmac utódja a Fradinál, óriási formába lendült a brazil szélső





Tokmac Nguen szolgálataira már nem számít a Ferencváros, emiatt a 10-es mezt is elvesztette a klubnál, amelyet Marquinhos örökölt meg. A brazil szélső eddig él a lehetőséggel, és nagyszerű formában kezdte meg az idei évet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.13.
Módosítva: 2024.02.13.
Ferencváros forma mezszám Tokmac Nguen Marquinhos

Tokmac Nguennek nincs maradása a Ferencvárosnál, Hajnal Tamás január elején jelentette be, hogy Anderson Esiti és Owusu Kwabena mellett az egyszeres norvég válogatott szolgálataira már nem tart igényt a klub.

20230203_DSC2963_KP
Marquinhos egyelőre méltó utódja Tokmac Nguennek (Fotó: Kovács Péter)

A 30 éves futballista öt év alatt 193 találkozón lépett pályára a Ferencvárosban, 47 gólt és 33 gólpasszt szerzett, a 2020–21-es Bajnokok Ligája-főtáblára jutásban kulcsszerepet vállalt, a csoportkörben egy gólt és egy gólpasszt jegyzett. Eddig Tokmac volt az, aki a 10-es mezszámot birtokolta a Fradinál, így viszont felszabadult a tekintélyes szám, amit Marquinhos örökölt meg.

A brazil támadó két éve érkezett az Üllői útra, és csupaszív játékával hamar belopta magát a szurkolók szívébe. Tavaly 29 bajnokin öt góllal és 10 gólpasszal zárt, idén eddig 17 bajnokin öt gól és öt assziszt a mérlege. Utóbbiból hármat az elmúlt két fordulóban jegyzett, ráadásul mindháromszor a beadásából született gól, ami nagy fegyvertény lehet a folytatásra nézve. Marquinhos az új mezszámával mindhárom alkalommal a bal szélen játszott, csakúgy, mint elődje, Tokmac, teljesítménye pedig a norvég szebb napjait idézi.

A 24 éves futballistát a télen nagyon szerette volna megszerezni a mexikói UNAM Pumas, ám végül egyik ajánlata sem volt megfelelő a Fradinak. Marquinhos értékét jelenleg 3 millió euróra (1 milliárd forint) becsüli a Transfermarkt, a Fradiban pedig egyre meghatározóbb játékossá válik.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás