Megnyugodhat a Liverpool, Szoboszlaiék Klopp után is biztos kezekben lesznek





Óriási sérüléshullám gyötri a Liverpoolt, de ennek ellenére sem esett vissza a csapat teljesítménye. A csapat saját nevelésű fiataljai egyre több játéklehetőséget kapnak, amivel rendre nagyszerűen élnek is.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.23.
Liverpool Jürgen Klopp utánpótlás Conor Bradley Jarell Quansah

Valami nagyon nem stimmel a Liverpool orvosi stábjában, a futballisták korábbi sérülései folyamatosan kiújulnak. Ennek áldozata lett Szoboszlai Dominik, de Trent Alexander-Arnold és Mohamed Szalah is ebben szenved. Rajtuk kívül Alisson, Joel Matip, Curtis Jones, Diogo Jota és Darwin Núnez szintén a sérültek listáján van a klubban. A csapat formája azonban továbbra is remek.

Conor Bradley élvezi Jürgen Klopp vezetőedző bizalmát (Fotó: AFP)

A Liverpool 2024-ben eddig hét mérkőzést nyert meg, egyszer játszott döntetlent és mindössze egyszer kapott ki. Jürgen Klopp az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlásra, erőfeszítései pedig kifizetődnek. A német szakember az elmúlt hetekben folyamatosan adja a játéklehetőséget a saját nevelésű ifistáknak, akik meghálálják a bizalmat. A védelemben Jarell Quansah és Conor Bradley rendszeres kerettagnak számít.

Az Arsenal ellen 2-0-ra megnyert FA-kupa-meccsen Klopp 10 akadémistát nevezett be a keretbe. „Semmi sem lenne lehetséges a fiatal srácok nélkül” – méltatta a fiatalokat akkor a német szakember. Bradley-t hosszú éveken át figyelte a Liverpool, majd 2019-ben ösztöndíjat ajánlott neki a klub.

„11 éves srácként olyan figyelemmel rendelkezett, ami szinte egyedülálló volt. Tudta, hogy ki akar lenni, tudta, hogy a Liverpoolhoz szeretne kerülni. Úgy szalad az egyik tizenhatostól a másikig, mint egy rénszarvas. Türelmesen várom, hogy középpályásként is játsszon és ő legyen a következő Steven Gerrard” – mondta a Daily Mailnek Bradley-ről az északír utánpótlásban jártas Joe McAree.

Quansahról már egy évekkel ezelőtti felderítői bejegyzés is úgy írt, hogy ő a „levegő ura”. Harvey Elliott mellett ma már egy 30 millió eurós (11 milliárd forint) árcédula található a „Transfermarkton”, a még mindig csak 20 éves középpályás épp a legutóbbi, Luton elleni bajnokin ünnepelte a 100. pályára lépését vörös mezben. James McConnell (19 éves) eddig három, Bobby Clark (19 éves) pedig négy bajnokinál tart. Jayden Danns (18 éves) először debütált a felnőttek között, Lewis Koumas (18 éves) és Trey Nyoni (16 éves) pedig az utánpótlásban brillíroznak. Ben Doak (18 éves) pedig ugyan sérüléssel bajlódik, de Klopp képes volt az első fordulóban, a Chelsea ellen bedobni a mély vízbe, akkor Luis Díazt váltotta.

Hiába távozik az idény végén Klopp, a kiváló utánpótlásrendszere megmarad Szoboszlai Dominikéknak, és az ebben a szezonban bebizonyosodott, hogy a fiatalok készen állnak a játékra, és velük is képes meccseket nyerni a 19-szeres angol bajnok.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás