"Extracsoda kellett volna" - megszólalt a magyar kapitány a drámai finálé után

A magyar női vízilabda-válogatott szoros mérkőzésen 8-7-es vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól a dohai világbajnokság döntőjében. A finálét követően a szövetségi kapitány, Mihók Attila értékelt.Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.16.
magyar női vízilabda-válogatott Doha Mihók Attila világbajnokság

A harmadik negyedben felzárkózott 5-5-re a magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államok elleni világbajnoki döntőben, ám az utolsó nyolc percben elvesztette a finálét és 8-7-es vereséget szenvedett, ezzel ezüstéremmel zárt a sorozatban. A drámai végjáték után Mihók Attila társ szövetségi kapitány értékelt.

MIHÓK Attila
Mihók Attila csalódottan nyilatkozott az elszalasztott esély miatt Fotó: Kovács Tamás

Elsősorban az utolsó pillanatokra tudok gondolni. Ha van esélyünk, azzal meg kell próbálnunk élni, főleg a lövőinknek

 - nyilatkozta az M4 Sportnak Mihók Attila. "Reménytelen helyzetből jöttünk vissza. 5-5-tel fordultunk, kaptunk hármat, egy ilyen paraméterű ellenfél ellen higgadtabbnak és pontosabbnak kell lennünk. Egy ilyen extracsoda összejöhetett volna, ha higgadtabbak vagyunk. Az amerikaiak amit lábbal művelnek a védekezésben, ehhez nem vagyunk hozzászokva."

A magyar pólós lányok a mérkőzés egy szakaszában 14 percet úsztak meg gól nélkül az amerikaiak ellen, Mihókot azonban pillanatnyilag ez sem igazán vigasztalta. 

"Jól néz ki a statisztika, de ezt a meccset elvesztettük. Nem sokszor van lehetősége arra egy embernek, hogy aranyérmet szerezzen a vb-n, nem tudom, nekünk mikor lesz újra erre esélyünk. Egy hét múlva már biztos jobban tudnám értékelni ezt a vb-t."

A női vízilabda-világbajnokság végeredménye (a legjobb öt):

1. Egyesült Államok

2. Magyarország

3. Spanyolország

4. Görögország

5. Hollandia

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás