„Hülye időszak volt” – Borzalmas hónapokat élt át Dárdai fia

Súlyos sérülése után hat hétig mankóval járt Dárdai Palkó. Az NB I-ben megtett nagy lépéséről és a Hertha biztató jelenéről is beszélt Dárdai Pál legidősebb fia.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.02.16.
Dárdai Palkó nb1 Dárdai Pál Hertha DÁRDAI BENCE

Alighogy tavaly nyáron visszatért Székesfehérvárról a német nevelőegyesületébe, Dárdai Palkó szeptemberben súlyos sérülést szenvedett a Herthánál. Bokaszalag-szakadása után több mint 100 napig tartott Dárdai Pál vezetőedző legidősebb fiának a felépülése.

Januári visszatérése óta már gólpasszt is adott Dárdai Palkó a Herthában
Januári visszatérése óta már gólpasszt is adott Dárdai Palkó a Herthában (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

„Örülök, hogy újra itt vagyok, de nem vagyok még 100 százalékos. Ahogy szokták mondani: addig tart teljesen visszanyerni a régi formát, amennyit az ember kihagyott. De napról napra jobban érzem magam. (…) A műtét után egy-két hétig eltartott, hogy begyógyuljon a seb. Addig semmit sem csinálhattam. Aztán kaptam egy rögzítő sínt, hat hétig mankóval jártam – lépcsőztem le-föl, nagyon nehéz volt mozogni.

Hülye időszak volt, de ez is elmúlt.

(…) Az is idegesítő volt, hogy leépül az izomzatom. Minden, amiért addig dolgoztam, egy csapásra eltűnt” 

– panaszolta Dárdai Palkó a Berlin környéki közszolgálati adónak adott interjújában.

A 24 éves támadó a nehézségek leküzdése után most már igyekszik pozitívan tekinteni a jövőbe.

„A hatodik fordulóban sérültem meg. Előtte sok mindent elterveztem, de még mindig van időm, hogy elérjem a céljaimat, és jó úton vagyok feléjük. Fehérváron sikerült átlépnem a profi futballisták közé, megalapoztam magamnak. Szerepeltem körülbelül 80 élvonalbeli meccsen és játszottam nemzetközi mérkőzéseket is. Így érik a test, az ember, minden.

Az ember megérik. Felnőtt labdarúgóként tértem vissza

– mondta az egyszeres magyar válogatott focista, aki tavaly nyárig 2,5 éven át játszott a Vidiben.

Dárdai Palkó elárulta: noha idén már 25 éves lesz, és a feladatai közé tartozik az is, hogy egyre több felelősséget vállaljon (példát mutasson, istápolja a fiatalokat, többek között kisöccsét, Dárdai Bencét is) a berlini csapatban, azért az egymás közti játékok során még mindig jobbára az ifjoncok közé sorolják, ha életkor alapján osztják szét a keretet.

„Szuper egységesek lettünk, pedig a szezon elején nagyon sok új játékos jött. Teljesen új csapatot alkottunk, eleinte össze kellett hangolódnunk. Az ilyesmi természetesen eltart egy ideig. De mindenképpen láthatók a haladás jelei. Ráadásul több akadémistánk is van. Újra látszik a «berlini út». Egyszerűen öröm ennyi fiatallal együtt játszani, ez klassz dolog” – zárta a beszélgetést Dárdai Palkó.

A Hertha jelenleg 8. a német Bundesliga másodosztályában, 8 pont lemaradással az osztályozós helyen álló Hamburgtól. A soron következő, 22. fordulóban, pénteken (18.30, tv: Match4) Dárdaiék a 12. helyezett Magdeburgot fogadják.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás