Szoboszlai aggódhat, Anglia egyik legjobb középpályása lehet a riválisa





Szeretné továbberősíteni a keretét a Liverpool, az egyik legkomolyabb jelöltje pedig a Crystal Palace technikás szélsője, Michael Olise.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.11.
Módosítva: 2024.01.11.
Szoboszlai Anglia Liverpool Michael Olise átigazolás

A tavalyi gyengébb szezonja után a Liverpool kerete alaposan átalakult a nyáron, szinte a teljes középpályássorát lecserélte, Szoboszlai Dominik, Alexis Mac Allister, Endo Vataru és Ryan Gravenberch pedig új színt hozott a csapatnak. Ennek köszönhetően a vörös mezes együttes 20 forduló után vezeti az angol bajnokságot és mindhárom kupasorozatban (Európa-liga, FA-kupa, Ligakupa) versenyben van. Jürgen Kloppék pedig nem szeretnének leállni és már tervezik a következő vérfrissítéseket.

SZOBOSZLAI Dominik
Technikás középpályást vásárolna a Liverpool, aki Szoboszlai riválisa is lehet – Fotó: Jon Super

A liverpool.com arról számolt be, hogy a klub nagy érdeklődést mutat a Crystal Palace szélsője, Michael Olise iránt. A 22 éves futballista megjárta az Arsenal, a Chelsea és a Manchester City utánpótlását, a Crystal Palace-t 2021 júliusa óta erősíti. Olise az idei szezon első felét sérülés miatt kihagyta, visszatérése óta azonban nagyszerű formában van, kilenc bajnokin öt gólt és egy gólpasszt jegyzett, kétszer a meccs legjobbjának választották. Értékét a Transfermarkt jelenleg 50 millió euróra (18 milliárd forint) becsüli.

Olise alapvetően a jobbszélső pozíciójában érzi a legjobban magát, ám hasonlóan Szoboszlaihoz, irányítóként és jobb oldali középpályásként is lehet rá számítani. Szintén hasonlóság, hogy mindkét futballista főként a támadásokért felel és nagyszerű technikai képességekkel rendelkeznek. Cselezésben kifejezetten erős, a Footystats adatai alapján eddig 34-szer próbálkozott trükközéssel a Premier League-ben, ez meccsenkénti 4,53-as átlagot jelent, ebből pedig 24-szer (3,20 meccsenként) sikerrel járt. Szoboszlainak ez a mutatója 37/18-as.

A 22 éves játékos elsősorban Mohamed Szalah alternatívája lenne, de mivel több poszton is bevethető, ezért elképzelhető, hogy Klopp egy sorral hátrébb játszatná, ami miatt Szoboszlainak komoly riválisa lenne. Olise kivásárlási ára 70 millió euró (26 milliárd forint), a Liverpoolnak pedig nem lesz egyszerű dolga, ugyanis az Arsenal, a Chelsea, a Manchester City és a Manchester United szintén szívesen látná soraiban.

Az biztos, hogy Olise nem tartozik a szószátyár labdarúgók közé. A Crystal Palace még 2022 novemberében az ő 94. percben szerzett találatával győzte le idegenben a West Ham Unitedet, a fiatal francia pedig szenzációs interjút adott a lefújást követően. A riporter arról kérdezte a szélsőt, hogy meséljen a góljáról, amire ennyit válaszolt. „Wilf (Wilfried Zaha – a szerk.) nekem passzolt, lőttem, betaláltam.”

 





 





Ezeket olvastad már?
Nem bír a hatalmas melleivel, átlátszó ruhában villantott a démoni üzletasszony

Nem bír a hatalmas melleivel, átlátszó ruhában villantott a démoni üzletasszony

„Bujkálnom kellett volna, ha nem nyerünk" - a láncdohányos legendát gyászolja a futballvilág

„Bujkálnom kellett volna, ha nem nyerünk" - a láncdohányos legendát gyászolja a futballvilág

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás