Kiderült, ennyire súlyos Szoboszlai Dominik sérülése

A combhajlító izma sérült meg Szoboszlai Dominiknak hétfő este a Newcastle United elleni angol bajnokin. Tállay András ortopédsebész elmondta, meddig tarthat a rehabilitáció a magyar válogatott csapatkapitányának.Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.03.
Módosítva: 2024.01.03.
Szoboszlai Dominik Liverpool Tállay András ortopédsebész sérülés

Szoboszlai Dominik számára nem végződött jól a Newcastle United elleni hétfő esti angol bajnoki, a Liverpool középpályása ugyanis a második félidő derekán megsérült, később kiderült, hogy a combhajlító izmával vannak problémái. A pontos diagnózis ugyan még hiányzik, ám az már ismert, hogy legfeljebb mennyi kihagyással kell számolnia.

Szoboszlai Dominik a Newcastle United ellen sérült meg – Fotó: AFP

A Mandinernek sikerült megszólaltatnia a Magyar Sportorvos Társaság főtitkárát, Tállay András ortopédsebészt, aki szerint a combhajlítóizom-sérülések rendkívül gyakoriak a futball világában, hiszen még a lövések is nagy erőkifejtést igényelnek. 

Tudjuk, hogy sajnos a legjobb rehabilitáció, a legjobb szakemberek és diagnosztikai eljárások mellett is előfordul, hogy egy sportoló szervezete egyszerűen egy sérüléssel jelzi, hogy pihenésre van szüksége

– nyilatkozta Tállay András. A szakember továbbá elárulta, hogy mi a legjobb és a legrosszabb forgatókönyv egy ilyen jellegű probléma esetén.

Egy BLSZ II-es labdarúgónál általában azt szoktuk mondani, hogy mindenféle eszköz és emberi segítség nélkül 2 héttől 3 hónapig terjedhet a rehabilitációhoz szükséges idő. Természetesen az élsportolók szintjén ez teljesen más, hiszen egy minimális gyógyulást követően attól függően, hogy hányadfokú sérülésnek tekintik az esetet, valamennyi idő elteltével csinálnak speciális funkcionális teszteket.

Az viszont mindenképpen pozitív hír, hogy még a legrosszabb forgatókönyv beteljesülése sem veszélyezteti Szoboszlai játékát a nyári Európa-bajnokságon.

Bár nem láttam a sérülést, de nem tudom elképzelni, hogy három hónapnál hosszabb időre lenne szükség a gyógyulásához.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás