„Többet vártunk” – Rosszul indul az új év Szoboszlainak: riválist hozott a posztjára a Liverpool





Fabio Carvalho nyáron a magyar sztárigazolás miatt menekült Lipcsébe, de most idő előtt visszatért Liverpoolba.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.01.
Módosítva: 2024.01.01.
Szoboszlai Dominik RB Leipzig Fabio Carvalho liverpool

Szoboszlai Dominikot is érintő hírt tett közzé hivatalos honlapján a Liverpool. Az angol labdarúgóklub a nyárig tartó kölcsönszerződése lejárta előtt, azonnali hatállyal visszahívta Lipcséből a magyar középpályás posztján szereplő Fabio Carvalhót. A 21 éves, portugál utánpótlás-válogatott focista éppen akkor „menekült” a német klubhoz, amikor a 70 millió euróért (27 milliárd forint) kivásárolt magyar sztár a Liverpoolhoz szegődött. 

Marco Rose vezetőedző Szoboszlai pótlására kapta kölcsön Liverpoolból, de Fabio Carvalho nem tudott bizonyítani Lipcsében
Marco Rose vezetőedző Szoboszlai pótlására kapta kölcsön Liverpoolból, de Fabio Carvalho nem tudott bizonyítani Lipcsében (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

Carvalho így ősszel az RB Leipzig játékosa volt Gulácsi Péter és Orbán Willi csapattársaként, de közel sem vált be úgy, mint Szoboszlai az Anfield Roadon. A mostani szokatlan döntés mögött az áll, hogy 15 meccsen szerepelt ugyan a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős német gárdában, de csak háromszor kapott helyett a kezdőcsapatban, és sem gól, sem gólpassz nem jött össze neki.

„Hamar beilleszkedett, de mindkét fél többet várt ettől az időszaktól, különösen maga Fabio a játékidőt tekintve. Csakhogy a keretünk és a posztján szereplők teljesítmánye alapján ezt nem garantálhattuk neki” – mondta Rouven Schröder lipcsei sportigazgató.

A Bundesliga-élcsapattól a napokban távozott ugyan a svéd klubikon, Emil Forsberg, de Carvalho számára üzenetértékű volt, hogy azonnal szerződtették is a pótlására Eljif Elmast a Napolitól.

Fabrizio Romano olasz átigazolási szakújságíró szerint nem kizárt, hogy a Liverpool tavaszra máshová adja kölcsön a Szoboszlai mögött szintén kispadozásra ítéltetett tehetséget, de immár a játékperceket is a szerződésbe foglalva.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás