Gulácsi nagyon rossz hírt kapott Lipcsében: ennyit az áhított visszatérésről





Ez nem hiányzott edzője biztató szavai és a nagy BL-visszatérés után! Gulácsi Péter jövőjével kapcsolatban sokatmondó szavazási eredmény született.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.12.27.
Gulácsi Péter RB Leipzig Kapus Janis Blaswich szavazás

Ősszel a német sportsajtóban már temették Gulácsi Péter esélyeit az RB Leipzig kapusaként, az utóbbi hetekben viszont biztató jeleket kapott arról, hogy januártól visszaszerezheti a korábban 7,5 évig betonbiztos posztját a német élcsapatban. A tavalyi keresztszalag-szakadása és két műtétje után, szeptemberre rendbejött, de ősszel mellőzött magyar klubikon most – már csak a nyári Európa-bajnoki szeplésre tekintettel is – azért küzd, hogy a januári felkészülés során visszahódítsa helyét a kezdőcsapatban. A lipcsei szurkolók véleménye azonban kiábrándító jövőképet sugall számára.

Gulácsi Péter decemberben újra BL-meccsen védhetett, de mi lesz vele januártól?
Gulácsi Péter decemberben újra BL-meccsen védhetett, de mi lesz vele januártól? (Fotó: AFP)

Nemrég még arról szóltak a hírek, hogy Gulácsi többé már pályára sem léphet a 2015 óta szolgált klubcsapatában, és akár már télen elszerződik. Azóta valamelyest javult a helyzete. Marco Rose vezetőedző többször is hangsúlyozta, hogy fontosnak érzi játéklehetőséghez juttatnia korábbi csapatkapitányát, és két Német Kupa-meccs után, december közepén a Young Boys elleni (igaz, már különösebb tét nélküli) 2-1-es mérkőzésen a Bajnokok Ligájában is bevetette „Pete”-et. Tavaszra pedig komoly rivalizálást kért az 51-szeres magyar válogatott kapustól és a beugrójaként remekelő hajdani cseréjétől, Janis Blaswichtól, aki olyan jól tette a dolgát, hogy 32 évesen először német válogatott kerettag lett.

A korábbi harmadik számú kapus az utóbbi meccseken több nagy hibát is elkövetett. A futballklub híreivel foglalkozó RB Live online szavazásán mégis döbbenetes fölénnyel nyeri a Gulácsival szembeni párharcot. A szurkolók (cikkünk elkészültéig több mint 1400 voksoló) 84 százaléka jövőre is Blaswichot akarja a kapuban látni, és csak 16 százalékuk véli úgy, hogy térjen vissza a felépült magyar légiós.

A szavazók nagy többsége jövőre sem adna esélyt Gulácsinak
Fotó: rblive.de

„Fontos nekünk, hogy Pete felvegye a ritmust, azt akarom, hogy januártól konkurenciaharc legyen a posztért – ennyi, és kész. Mindannyian profik vagyunk. Freddy (Frederik Gössling kapusedző – a szerző) alaposan szemügyre veszi majd őket. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy bármilyen formában is kétely ébredt volna bennem Janis iránt. Sokkal inkább azt jelenti, hogy örülünk Pete teljes felépülésének, annak, hogy visszatért, és hogy egy jó verseny lesz köztük a pozícióért” mondta a témában Rose a karácsony előtti napokban.





 

Az RB Leipzig január 2-án áll munkába, és 13-án már az Eintracht Frankfurtot fogadja a Bundesliga 17. fordulójában. A szezonrajtot egy ötnapos spanyolországi edzőtábor előzi meg. Gulácsinak akkor lesz esélye meggyőzni a kapusedzőt, hogy még mindig jobb Blaswichnál aztán, ha ez sikerül neki, ugyanezt be kell majd bizonyítania a csapat szurkolóinak is.
 





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás