Fizetése négyszeresét ajánlották, mégsem hagyta el a Fradit a magyar kapus





Miután 2017-ben megnyerte az NB I-et a Honvéd kapusaként, Gróf Dávid tett egy felkapott kijelentést, miszerint csak a pénzért nem hagyná el a kispestieket egy tehetősebb magyar klubért, s itt a Ferencvárossal is példálózott. Ezt sokszor a fejéhez vágták, amikor 2019-ben mégis a Fradi játékosa lett, ahol ráadásul Dibusz Dénes mögött jobbára csak csere lehetett.



Megosztás
Szerző: HWK
Létrehozva: 2024.01.20.
Gróf Dávid kapus fizetés Ferencváros

Rengeteg kritikát kapott Gróf Dávid, amikor 2019-ben a Fradi futballistája lett. A Honvéd Marco Rossi-féle bajnokcsapatának kapusa a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta, nem akart az a fickó lenni, aki ötvenévesen azt meséli, hogy egyszer hívta Fradi, csak nem jött össze. Mehetett volna Szaúd-Arábiába is többszörös fizetésért, de nem a pénz motiválta. Gróf jelenleg Görögországban véd.

Gróf Dávid
Gróf Dávid Fotó: KOVACS PETER

– Nem akartam az a fickó lenni, aki ötvenéves korában arról nosztalgiázik, hogy egyszer vitte volna a Fradi, csak valamiért nem jött össze – reagált a sok vitát kiváltó klubváltására Gróf Dávid a Magyar Nemzet interjújában. – Azt gondolom, hogy Magyarországon klubszinten az a csúcs, ha valaki a Fradi mezét magára öltheti. Meg kellett próbálnom, és örülök, hogy ott lehettem. Ettől függetlenül a Honvéddal szerzett bajnoki cím örök emlék.

Gróf a Ferencvároséval párhuzamosan Szaúd-Arábiából is kapott akkor ajánlatot. Mióta Cristiano Ronaldo az arab országba igazolt, rengeteg sztárfutballista követte őt oda a mesés fizetések reményében. Mennyit lehetett volna keresni egy szaúdi klubban a Ronaldo által elindított őrület előtti időkben?

– Pontos összeget nem mondanék, de annyit elárulok, hogy a Fradiban kapott fizetésem három-négyszeresét ajánlották – mondta el Gróf az interjúban. – Harmincévesen, pályafutásom csúcsán nem éreztem azt, hogy el kellene tűnnöm az ismeretlenben. Más lett volna a helyzet, ha már akkor is olyan sztárok szerepeltek volna Szaúd-Arábiában, mint mostanság. Ki ne akarna Cristiano Ronaldo ellen, vagy éppen Karim Benzemával egy csapatban futballozni? De 2019-ben ez a hullám még távolról sem látszott.

A 34 éves, volt válogatott kerettag kapus jelenleg a görög másodosztályban az első helyen álló Levadiakosz alapembere. A Magyar Nemzet cikkében Gróf arról is mesélt, hogy az első fizetéseiből vett egy vadonatúj Audit, elszaladt vele a ló, és Skóciában egy rendőrörsön kötött ki, ahol elgondolkodhatott a jövőjéről.









Ezeket olvastad már?
Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás