Dibusz Dénes nem kertel, ennyi esélyt ad a Fradinak a továbbjutásra





A Ferencváros februárban a görög Olimpiakosszal találkozik a konferencialiga egyenes kieséses szakaszában.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.12.18.
Módosítva: 2023.12.18.
Dibusz Dénes Olimpiakosz Ferencváros

A magyar válogatott Dibusz Dénes szerint két remek hangulatú mérkőzés vár a Ferencvárosra a labdarúgó konferencialiga egyenes kieséses szakaszának első párharcában, ahol a magyar bajnok a nyolcaddöntőbe jutásért a görög Olimpiakosszal találkozik.

Dibusz Dénest már harmadszor választották meg a Fradi-szurkolók az év legjobb játékosának
Dibusz Dénes Fotó: Nemzeti Sport

„Egyelőre sötétben tapogatózunk, mert nem nagyon követtük ősszel azokat a csapatokat, amelyek a sorsoláson potenciális ellenfelek voltak – árulta el az M1 aktuális csatorna megkeresésére a párosítás hétfői elkészítése után a kapus. – Az Olimpiakosz korábbi meccseiből pár jelenetet láttunk, mert a leendő rivális a Csukaricskivel és a Genkkel is játszott előzőleg, a klubot pedig nem kell bemutatni, mert sok éven át uralta a görög bajnokságot. Az Ajax mellett talán a második legnagyobb nevű ellenfelet kaptuk, amelynek nagyszerű szurkolótábora van, így biztosan jó hangulat lesz mindkét összecsapáson.”

Úgy véli, az Olimpiakosz labdarúgóinak pluszmotivációt adhat a tény, hogy a sorozat döntőjét május 29-én éppen Athénban játsszák, mert az előző idényben az Európa-ligában nekik is ott volt a fejükben a gondolat, hogy fináléba kerülés esetén Budapesten léphetnének pályára.

„Idén tavasszal a Leverkusen elleni Európa-liga-párharcra elfogytunk, beleszaladtunk egy nagyon komoly sérüléshullámba. Abban bízom, hogy ez most elkerül bennünket, mert ha teljes lesz a keretünk, ötven százalék esélyt adok a továbbjutásra” – fogalmazott a magyar válogatott kapus.

Az egyenes kieséses szakasz első körében a nyolcaddöntőbe jutás a tét, az athéni első meccset február 15-én, a visszavágót február 22-én Budapesten játsszák.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás