Nem Varga, nem Dibusz: ő a Fradi legnépszerűbb futballistája





Egyelőre nem tudott igazán maradandót alkotni a Ferencváros nyári átigazolása, Mohamed Ali Ben Romdhane, népszerűsége mégis hatalmas. A klub közösségi oldalain ahol megjelenik az ő fotója, garantáltan dőlnek majd a reakciók.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.12.22.
Ben Romdhane tunézia Esperance népszerűség Ferencváros

A Ferencváros a nyáron alaposan megerősítette a keretét, tíz új futballista érkezett, ketten pedig a kölcsönszerződésük lejárta után kerültek vissza az együtteshez. Az egyik legjobban várt érkező a tunéziai Mohamed Ali Ben Romdhane volt.

Mohamed Ali Ben Romdhane, Ferencváros
Ben Romdhane tarol a Ferencváros közösségi médiájában Fotó: Nemzeti sport

A 24 éves játékos ingyen csatlakozott a magyar topcsapathoz, de értékét a Transfermarkt 2,7 millió euróra (1 milliárd forint) becsülte, amivel rögtön a klub ötödik legértékesebb futballistája lett. A középpályás gyerekkora óta egészen idén nyárig a tunéziai Esperance kötelékébe tartozott, ennek fényében nagy kérdés volt, hogy mennyire tud egy teljesen új környezethez alkalmazkodni.

Ben Romdhane eddig adós maradt az igazán extra teljesítménnyel, de nagy panasz így sem lehet rá, 23 tétmérkőzésen hat gólpasszt jegyzett, a Fradi idei évi utolsó találkozóján, a Zalaegerszeg ellen bombagólt lőtt, ez volt az első találata zöld-fehér mezben. A közösségi médiában a Fradi játékosai közül a 24 éves játékos a legnépszerűbb.

Feltűnő jelenség, hogy a Ferencváros Facebook-oldalán valahányszor megjelenik egy Ben Romdhane fotó, a reakciók száma megszaporodik. Szeptember 6-án a klub születésnapi köszöntőt rakott ki róla az oldalára, amire több mint 5700 reakció érkezett. Ez a csapat egyik legnépszerűbb bejegyzése, az Olympiakosz elleni sorsolás (4600) és a Zalaegerszeg elleni győzelem (4000) is kevesebb reakciót hozott a konyhára. Ben Romdhane az Instagramon szintén tarol, 149 ezer követőjével megelőzi a Fradi hivatalos oldalának a rajongóit (143 ezer), a csapatból csupán Botka Endre (175 ezer) és Samy Mmaee (176 ezer) áll nála jobban. Egy átlagos posztért kapott lájkok számában viszont Ben Romdhane és Mmaee (15-15 ezer) alaposan lehagyják Botkát (1000).

A nagy népszerűség mögött a lelkes tunéziai követőtábor áll. Ben Romdhane eddig 31 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, többek között a tavalyi katari labdarúgó-világbajnokságon is ott volt.  A tunéziai közönségkedvenc pályafutását rengetegen követik annak ellenére, hogy már nem a hazai bajnokságban futballozik, ők azok, akik minden Ben Romdhane fotónál lelkesen megjelennek, lájkolnak, kommentelnek.

A középpályás szerződése 2026 nyaráig szól a magyar rekordbajnokkal, úgyhogy a tunéziai Fradi-szurkolók nem fognak egyhamar eltűnni.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szuper hírt kapott Gulácsi és Orbán Willi: eldőlt, teljesülhet a legfőbb álmuk

Szuper hírt kapott Gulácsi és Orbán Willi: eldőlt, teljesülhet a legfőbb álmuk

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás