Drámai végjátékkal zárult a Fradi firenzei csatája

Rendkívül nehéz ellenfél várt a Ferencvárosra a Konferencialiga F csoportjának második fordulójában, a magyar rekordbajnok a Fiorentina otthonába látogatott.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.05.
Fradi Konferencialiga Fiorentina firenze Ferencváros

A Ferencváros lejátszotta a legnehezebb mérkőzését a Konferencia-ligában, Dibusz Dénesékre a tavalyi döntős Fiorentina várt, amellyel ráadásul Firenzében találkoztak. Az összecsapás végül elképesztő izgalmak után 2-2-es döntetlent hozott!

A Ferencváros nagy küzdelem után döntetlent ért el a Konferencialigában Fotó: MTI/MTVA

Már az első percekben látszott, hogy a Fradi egyáltalán nincs megilletődve, a 25. percben pedig egy remek támadás után megszerezte a vezetést. Kristoffer Zachariassen és Mohamed Ali Ben Romdhane alaposan megkavarták a Fiorentina balszélét, végül utóbbi centerezett, a labdára tökéletesen érkezett Varga Barnabás, aki második gólját szerezte a sorozatban. A második játékrészben aztán tovább növelte előnyét a magyar rekordbajnok, az "asszisztkirály" Mohammed Abu Fani szögletét Ibrahim Cissé fejelte be, a francia középhátvéd első találatát szerezte a zöld-fehér mezes klubban.

Ezt követően hajtott a szépítésért a Fiorentina, a 67. percben a csereként beállt Antonín Barák szabadrúgásból szépített. Ezután nagy iramra kapcsolt a lila mezes klub, a 79. percben pedig a házi gólkirály Nicolás González egyenlített, ám ez a találat hosszas videózás után les miatt érvénytelenítették. Már-már úgy tűnt, megvan a bravúros győzelem, a 93. percben Jonathan Ikoné érkezett üresen és passzolta be a kapuba a labdát közvetlen közelről, ezzel kialakult a 2-2-es végeredmény.

A csoport másik összecsapásán a Csukaricski-Genk találkozó 0-2-es eredménnyel zárult. A Fradi leközelebb a magyar bajnokságban lép pályára, Dejan Sztankovicsék október 8-án, vasárnap a Debrecen otthonában játszanak, ezt követően válogatott szünet következik. A Konferencialigában a következő ellenfél október 26-án a Genk lesz, szintén vendég környezetben.

Az F csoport állása

1. Ferencváros 4 pont, 5 lőtt gól, 3 kapott gól, +2 gólkülönbség  

2. Genk 4 pont, 4lg, 2kg, +2

3. Fiorentina 2 pont 4lg, 4kg, +0 

4. Csukaricski 0 pont 1 lg, 5kg -4

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás