Üzent a rivális edzője, nincs kegyelem a Fradinak





A Fiorentina 2-2-s döntetlent ért el Belgiumban a Genk ellen az Európa Konferencia Liga első csoportfordulójában, ma pedig (21.00 óra, TV: M4Sport) három pontot szeretne otthon tartani a négytagú csoportban éllovas FTC ellenében.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.10.05.
Fiorentina Fradi Ferencváros

Tavaly döntős volt a Konferencialigában, idén is jó szereplésre készül a Fiorentina a sorozatban. Az olasz gárda csütörtök este a Ferencváros ellen bizonyíthat a csoportkör második fordulójában.

Az olasz bajnokságban a firenzei csapat legutóbb 3-0-ra nyert a Cagliarival szemben, így érthetően optimista a hazaiak trénere a mai (21 óra, TV: M4Sport) EKL-meccs előtt. Vincenzo Italiano a Ferencváros elleni összecsapással kapcsolatos elvárásairól beszélt.

- Talán ez a legfontosabb meccs a négyesben, már csak azért is, mert ez az első hazai összecsapás. A csoportkörben az első találkozót játsszuk hazai környezetben, tehát nagyon fontos a jó eredmény – nyilatkozta a szakember a Football Italiának. - Meg akarjuk ismételni azt a teljesítményt, amit a legutóbbi meccseken mutattunk, tehát a három pontra a Genk elleni idegenbeli döntetlen után szükségünk van.

Frosinone Calcio v ACF Fiorentina - Serie A TIM
Fotó: NurPhoto via AFP


A felvetésre, vajon a Fiorentina szempontjából előnyös-e hogy a magyar együttes bajnokija után két nappal többet pihent, így reagált:

-Nem hiszem, hogy ez befolyásolná az eredményt, tudniillik kettővel kevesebb nappal is helyt tudunk állni, igaz, több játékosomnak is pihennie kell ebben az erőltetett menetben. 

Italiano a rivális szakvezetőjét, Dejan Sztankovicsot jól képzett trénernek nevezte

A négyest jelenleg még a Ferencváros vezeti a szerb Csukaricski elleni 3-1-es siker után.

Tudom, hogy irányításával az FTC mennyire veszélyes

 – fogalmazott. - Az olasz bajnokságban gyakran voltunk ellenfelek, öröm volt vele szembenézni játékosként és öröm a kispadon is látni. Nagyszerű ember, akit tisztelek. Sok közös barátunk van, tudom, hogy elégedett az általa most edzett csapattal, lelkesedést és ötleteket hozott az FTC játékába. A találkozó előtt örömmel köszönök neki.


Italiano azt kívánja, hogy együttese továbbra is olyan Fiorentina maradjon, amelyik tudja, hogy mit kell tennie. Hazai pályán nem is szeretne kegyelmezni ellenfeleinek.

A csoportot jelenleg a Ferencváros vezeti a Csukaricski elleni 3-1-es győzelemmel.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás