Félnek a fradistáktól, szigorú óvintézkedéseket vezetnek be





Óvintézkedésekről rendelkezett a firenzei prefektus a csütörtök esti Konferencia-liga-meccs napjára. Ez várja a Fradi-tábort a Fiorentina városában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.04.
Fradi Fiorentina Konferencia-liga pia szurkolók

Mintegy 2300 Fradi-szurkoló szurkolhat a vendégszektorban csütörtökön (21.00, tv: M4 Sport) a firenzei Artemio Franchi Stadionban, ahol a magyar bajnokcsapat az olasz Fiorentina vendégeként lép pályára a Konferencia-liga F csoportjának második fordulójában. Az erőviszonyok alapján Dejan Sztankovics vezetőedző tanítványaira a csoportkör legnehezebb meccse vár, de a zöld-fehér drukkerek sem egy átlagos idegenbeli kupameccsre készülnek a "Lilák" ellen. 

A Csukaricski elleni hazai meccs után idegenbeli rangadóra megy a Fradi
A Csukaricski elleni hazai meccs után idegenbeli rangadóra megy a Fradi        Fotó: Origo

Firenzében különlegesen szigorú óvintézkedésekkel készülnek az összecsapásra. A toszkán székhely prefektusa, Francesca Ferrandino a Fiorentina-honlap szerint elrendelte, hogy a környéken és az UNESCO Világörökség részének számító történelmi városközpontban a meccs napjának hajnalától másnap reggelig tilos alkoholtartalmú italt árulni elvitelre. Azokat fogyasztani sem szabad a stadionban és közelében, kizárólag a vendéglátóegységekben engedélyezett a piálás.

A Fradi-drukkereket a gyülekezőhelyükről (a vouchereket is a Piazza Indipendezán lehet beváltani a meccsjegyekre) buszokkal szállítják a stadion vendégszektorához. A szurkolók körében egyre népszerűbb közös vonulást tiltják az olasz törvények.

Az F csoport állása

1. FTC 3 pont (3-1)

2. Fiorentina 1 (2-2)

     és Genk 1 (2-2)

4. Csukaricski 0 (1-3)

A Fradi jelenleg (az utóbbi 10 tétmeccs alapján) a világ legjobb formában játszó klubcsapata az első-, másod- és harmadosztályú klubok mezőnyében 10 győzelemmel és 40-6-os gólkülönbséggel. A Fiorentina is jó passzban van, a Konferencia-liga előző kiírásának döntőse (a prágai fináléban a West Ham United múlta felül 2-1-re) ötödik az olasz Serie A tabelláján, azonos pontszámmal az előtte álló Napolival és Juventusszal.

Konferencia-liga, F csoport, 2. forduló

Fiorentina (olasz)–Ferencváros

Firenze, Artemio Franchi Stadion, 21.00 (tv: M4 Sport)

(A csoport másik meccse: 21.00 Csukaricski–Genk)

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás