Óriási lépésre készül, elhagyja Európát a magyar válogatott sztárja?





Családon belül marad, de New Yorkba költözhet Gulácsi Péter. Már a téli átigazolási időszakban megmenekülhet a korábbi csapatkapitány az RB Leipzig kispadjáról.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.11.15.
Módosítva: 2023.11.15.
Gulácsi Péter RB Leipzig Európa-bajnokság New York Red Bulls magyar válogatott

Tarthatatlanná vált Gulácsi Péter helyzete az RB Leipzig labdarúgócsapatánál, de februártól megoldódhat a problémája. Az 51-szeres magyar válogatott kapus kis híján egyévnyi lábadozás után, szeptemberre felépült ugyan súlyos térdsérüléséből, de német klubjánál szinte semmi esélye nem maradt újra rendszeresen játszani. A kispadozás azonban 33 éves létére sem lehet ínyére, de azért is tanácsos új kenyéradó után néznie, hogy – ha Szoboszlai Dominikék a héten megteszik az utolsó lépést a kvalifikációhoz – jó formában részt vehessen a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon. A legfrissebb hírek szerint jövőre New Yorkban tehet ezért.

Gulácsi közel egy éve sérült meg, most került célegyenesbe: szerdán visszatérhet tétmeccsen
Gulácsi marad a Red Bull kötelékében, de télen csapatot, bajnokságot és kontinenst vált? 
Fotó: Twitter/rbleipzig

A napokban derült ki, hogy a Lipcsében még Gulácsinál is fél évvel régebben (2015 januárja óta) szolgáló Emil Forsberg télen a közös főszponzor révén testvércsapatnak számító New York Red Bullshoz igazolhat. Később a lipcsei Volkszeitung úgy értesült: a 84-szeres svéd válogatott támadóval együtt Gulácsit is az észak-amerikai profiliga (MLS) rájátszásának nyolcaddöntőjéig jutott New York-iak ajánlata segítheti ki a slamasztikából.

Ez már csak azért is kézenfekvő megoldás, mert a két játékos ügyeit ugyanaz a menedzser intézi.

A szerződése szerint 2025-ig a német klubhoz kötött Gulácsi Péter közel nyolc éven át kirobbanthatatlan volt a lipcseiek kezdő tizenegyéből, bárkivel is kellett versenyeznie a kapusposztért. Közben ő a német topliga egyik legjobbjává vált, ugrásszerűen fejlődő csapata pedig a német másodosztálytól Bundesliga-dobogós helyezésekig, Bajnokok Ligája-elődöntőig, Német Kupa-és Szuperkupa-győzelemig jutott.

Tavaly októberben azonban a „Pete, A Fal” becenéven emlegetett magyar klublegenda, akkori csapatkapitány keresztszalag-szakadása megnyitotta az utat a helyettese, Janis Blaswich előtt, aki élt a lehetőséggel. Azóta bomba formában véd, a korábbi lipcsei vezetőedzőből lett szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann éppen most hívta be 32 éves újoncként a német válogatottba. Ráadásul jövő nyáron érkezik a keretbe egy újabb komoly posztrivális: a Konferencialigában az FTC ellen oda-vissza ikszelő Genk 21 éves belga szupertehetsége, a már tavaly 10 millió euróért (3,8 millió euró) szerződtetett Marteen Vandevoordt.





 





Ezeket olvastad már?
Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás