Nagyon rossz hír jött Gulácsiról: ennyi volt, a Fradi-rivális végképp beteheti a kaput





A Fradi elleni meccsen védő belga kapus már rég az RB Leipzigé, jövő nyáron ő is Gulácsi Péter elé kerülhet a rangsorban.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.10.30.
Módosítva: 2023.10.30.
Gulácsi Péter RB Leipzig Kapus Fradi sérülés

Gulácsi Péter őszre felépült csaknem egy évig tartó térdsérüléséből, immár teljesen egészséges, de talán már sosem lesz első számú kapus az RB Leipzig labdarúgócsapatában.

Gulácsi közel egy éve sérült meg, most került célegyenesbe: szerdán visszatérhet tétmeccsen
Gulácsi hetek óta teljes értékű edzésmunkát végez, de kevés esélye maradt visszakerülni az RB Leipzig kezdőcsapatába – Fotó: Twitter/rbleipzig

A tavaly októberi keresztszalag-szakadásáig Gulácsi csapatkapitány és a kapuból több mint hét éven át kirobbanthatatlan alapembere volt a lipcseieknek. A klubbal együtt fejlődött, hiszen 2015-ben még a másodosztályba igazolt oda (az osztrák testvérklubtól, a Red Bull Salzburgtól), majd a következő évi feljutás óta már kétszeres Német Kupa-győztes (2022, 2023) és Bundesliga-ezüstérmes (2017, 2021), Bajnokok Ligája-elődöntős (2020). 

A 33 éves magyar kapus eddig 285 tétmeccsen védte a Lipcse hálóját, de nagy kérdés, hányszor léphet még pályára a Bikák színeiben.

A szeptemberi felépülése óta csak a másodosztályú Wehen Wiesbaden elleni kupameccsen (3-2) kapott játéklehetőséget Marco Rose vezetőedzőtől. A szakember az utóbbi hetekben többször is hangsúlyozta: nagy öröm Gulácsi visszatérése, de nincs oka változtatni a kapusposzton, hiszen tavalyi beugrója, Janis Blaswich remekül véd. Vagyis a német bajnokikon és a BL-meccseken az ő nevével kezdődik az összeállítás.

Ráadásul az idő múlása sem játszik az 51-szeres magyar válogatott klasszis kezére. Blaswich nemrég hosszabbított szerződést 2026 nyaráig (Gulácsié egy évvel rövidebb időre szól), sőt, jövőre érkezik az éppen kapusunk helyére szánt belga szupertehetség, Maarten Vandervoort is. A 21 éves játékos játékjogát már tavaly megvették a lipcseiek, de Genkben hagyták fejlődni, és a megállapodás értelmében 2024-ben csatlakozik a németekhez. Ő védett a Fradi elleni Konferencialiga-csoportmeccsen (0-0) is. A Transfermarkt 9 millió euróra (3,5 milliárd forint) taksálja a piaci értékét.

Gulácsi Pétert egyébként Marco Rossi szövetségi kapitány rögtön behívta a válogatott keretbe, amint rendbejött, de a szeptemberi és az októberi meccseken is Dibusz Dénes maradt a kapuban.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás