Gulácsi könnyes visszatérése: kiöntötte a lelkét, miután megmentette a blamától a Lipcsét – Videó





Egyből ő lett a hős. Kiderült, megható jelenet zajlott le az RB Leipzig öltözőjében. Gulácsi Péter elárulta, hogy majdnem egy évig tartó kényszerpihenője során közel volt a visszavonuláshoz.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.09.28.
Gulácsi Péter RB Leipzig Kapus sérülés visszatérés

Címvédő létére szenvedve, 3-2-es győzelemmel jutott túl a másodosztályú Wehen Wiesbadenen az RB Leipzig labdarúgócsapata a Német Kupában. A kétgólos Benjamin Sesko mellett Gulácsi Péter volt a legjobb 32 közé került lipcsei csapat egyik hőse, aki csaknem egy évvel – 357 nappal – a tavaly október 5-ei térdszalag-szakadása után az első mérkőzésén védett. Nem is akárhogyan: több nagy hárítás után, a 88. percben is bravúrral akadályozta meg, hogy a lelkes ellenfél hosszabbításra mentse a kupameccset.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter 357 nap után tért vissza – Fotó: AFP

A Bild beszámolója szerint a 33 éves Gulácsi majdnem könnyekig hatódva értékelt a lefújás után.

Nem magától értetődő, hogy most itt állhatok

– célzott arra a lipcsei csapatot immár kilencedik éve szolgáló, 51-szeres magyar válogatott kapus az ARD kamerája előtt, hogy súlyos sérülése majdnem a karrierje végét jelentette.Ha az ember tizenkét hónapig egyáltalán nem játszik, és egyetlen edzőmeccs nélkül rögtön egy ilyen kupamérkőzésen tér vissza, az nem a legegyszerűbb dolog.

Sőt, kisebbfajta csoda, hogy rutinos klasszisunk újra eljutott erre a szintre.

– Ez volt a pályafutásom legnehezebb időszaka. Nemcsak a sérülés, hanem mindaz, ami utána még történt, a komplikációkkal együtt. Nagyon keményen dolgoztam, hogy ez a pillanat eljöjjön, és még egyszer megélhessem ezt – mondta meghatottan Gulácsi. – A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a labdarúgásban minden megváltozhat egy pillanat alatt. 

Gulácsi Pétert méltatta az edzője

Marco Rose vezetőedző elmondta: a meccs után az öltözőben is nagyon érzelmes pillanatokat éltek át a lipcseiek Gulácsi Péter visszatérése kapcsán.

– Láthattuk, milyen nagyon hiányzott ez neki, mennyire a futballnak él és mennyire szenvedett. Pete kétszer is padlóra került, de most újra érezhette a zöld fű illatát, volt pár jó megmozdulása, és a helyén volt egyik-másik veszélyes szituációnál – szóval megtette az első lépést a régi formája visszanyerése felé – fogalmazott elégedetten a tréner, aki ettől függetlenül egyelőre a remekül teljesítő Gulácsi-helyettest, Janis Blaswichot tekinti első számú kapusnak.

Vagyis jelen állás szerint nem Gulácsi véd majd a Bajnokok Ligája-meccseken, és legközelebb szombaton (18.30, tv: Aréna 4), a Bayern München elleni hazai Bundesliga-rangadón sem. Gulácsi sportemberi nagyságát mutatja, hogy a lipcsei kapuból korábban hét évig kirobbanthatatlan alapember, és volt csapatkapitány létére nem csinál ebből problémát.

– Számomra ez arról szól, hogy lépésről lépésre haladva kerüljek újra csúcsformába. Remélem, kapok még további játéklehetőséget, és amikor szükség lesz rám, ott leszek. Kész akarok lenni és újra segíteni a csapatot. Nem azt nézem, hogy melyikünk az első és melyikünk a második számú kapus. Ez egy folyamat. Az első edzésem augusztusban volt a csapattal, az első meccsem szeptemberben 

– jelezte Gulácsi Péter, hogy türelmesen és elszántan készül a következő előrelépésre.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás