„Ez nagyon elkeserítő” – Szoboszlai nélkül mélyütést kapott Gulácsi





Ezzel oda az utolsó szalmaszál is? Egy évig tartó kényszerszünete óta még csak a második tétmeccsén védhetett Gulácsi Péter. Végképp bizonytalanná vált, mikor jöhet a következő lehetőség.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.11.01.
Gulácsi Péter Szoboszlai Dominik RB Leipzig Mélyütés sérülés

Már a Német Kupa második fordulójában kiesett az előző két kiírásban győztes RB Leipzig. Igaz, a sikereket még fedélzetén az azóta már a Liverpoolban villogó Szoboszlai Dominikkal, és a sérülés miatt hiányzó Orbán Willivel érte el a klub. A térdszalag-szakadása után szeptemberben visszatért Gulácsi Péter csapata fölényben játszott ugyan (még az 56. perctől emberhátrányban is), de ötlettelenül; a házigazda Wolfsburg 1-0-ra nyert és bejutott a nyolcaddöntőbe. A 33 éves magyar kapus csalódottan értékelt a vereség után – nem csoda, hiszen őt a többieknél is sokkal rosszabbul érintheti a kudarc.

Gulácsi Péternek mostantól Bundesliga- vagy BL-meccsre kéne beverekednie magát a csapatba
Gulácsi Péternek mostantól Bundesliga- vagy BL-meccsre kéne beverekednie magát a csapatba       Fotó: AFP

– Nagyon csalódottak vagyunk, mert már tudjuk, milyen döntőt játszani és megnyerni a trófeát. Ezért is 

nagyon, nagyon elkeserítő ez a vereség.

Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, a Wolfsburg jól védekezett. Mi fölényben játszottunk, de nem találtunk bejátszható területeket – mondta a korábbi alapember, aki tavaly októberben (a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen) sérült meg súlyosan.

Két műtét és sok-sok áldozatos munka után igyekszik újra visszanyerni a formáját és a régi helyét. Csakhogy mindeközben megcsappant a játéklehetősége a német topklub addigi csapatkapitányának, hét éven át a kezdő tizenegyből szinte kihagyhatatlan magyar alapemberének. Amíg három fronton volt érdekelt a gárda, addig Gulácsi legalább a Német Kupában bizalmat kapott (ezt megelőzően a másodosztályú Wehen Wiesbaden elleni 3-2-es győzelem során). Most viszont már csak a Bundesliga és a BL-csoportkör maradt – ahol a helyére beugrott Janis Blaswich remeklése nem ad okot a változtatásra. 

Nem beszélve arról, hogy jövőre már csatlakozik az első számú kapusnak szánt belga Maarten Vandevoordt, aki a Fradi legutóbbi Konferencia-liga-ellenfelének (0-0), a Genknek az erőssége, de a lipcseiek már rég magukhoz kötötték 10 millió euróért (3,8 milliárd forint). 

A klub híreivel foglalkozó RB Live így is is kezdte az osztályzatához (gyengének számító 3,5-est kapott, igaz, nála jobbat csak hárman a kezdőcsapatból): "Talán az utolsó meccse volt az RB-ben?"

– Pete összességében jól halad, lépked előre, szorgalmasan és jól edz. Természetesen gondolunk arra, hogyan adjunk neki újra játékperceket, hogy felvehesse a ritmust. Ebben a tekintetben Freddy ( Frederik Gössling kapusedző – a szerző) dönt, ő a főnök. Ha ő zöld jelzést ad és azt mondja, hogy Pete teljesen rendben van, akkor a vezetőedző valamikor a kapuba állítja Pete-et – mondta Gulácsiról még hétfőn Marco Rose vezetőedző.

A bajnokságban jelenleg csak ötödik RB Leipzig legközelebb szombaton (15.30, tv: Aréna4) a sereghajtó Mainz vendége lesz a Bundesliga 10. fordulójában – Gulácsi Péterrel valószínűleg csak a kispadján.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás