„Nyerni jön a Genk a Fradihoz” – nem kertel a zöld-fehér legenda





Emlékezetes dolgokat művelt eddig a Fradi az Európa Konferencia Liga csoportkörében, melynek negyedik fordulójában csütörtökön (Groupama Aréna, 18.45, TV: M4 Sport) a hozzá hasonlóan öt ponttal álló belga Genket fogadja.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.11.09.
labdarúgás Európa Konferencia Liga Bálint László Genk FTC

Bálint László nagyra tartja a Fiorentina és Genk elleni idegenbeli döntetleneket és az FTC jelenlegi második helyét az F csoportban.

A Csukaricski elleni hazai meccs után idegenbeli rangadóra megy a Fradi
Fontos meccs vár a Fradira Fotó: Ladóczki Balázs/Origo

„Érdekes, hogy az F csoport továbbjutásra esélyes három együttese csupa döntetlent ért el eddig egymás ellen – elemzett az egykor a belga FC Bruges-t erősítő 76-szoros magyar válogatott védő, korábbi szövetségi kapitányunk, Bálint. – A Genk otthoni, Fiorentina elleni iksze (2-2) később rosszul jöhet a flamandoknak, míg az FTC firenzei 2-2-je, illetve a belgiumi 0-0-ja felettébb értékes. Bár nyerni ugye mindig jó, de nem lenne kifogásom az ellen, ha a Fradi csütörtökön ismét megosztozna a pontokon. A Genk-szakvezetés úgy véli, a Belgiumban elveszítette két pontot Budapesten szeretnék pótolni a Fradi ellen. Idegenben erőben felnőttünk a riválishoz, ami nem kis szó.”

Dibusz újra egészséges

Bálint dicsérte Dejan Sztankovics trénert, aki a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-találkozón a meccs túlnyomó többségében pihentette az alapembereit.

Ezúttal minden hadra foghatót bevethet, mert a csoport végeredménye szempontjából kiemelten lényeges lesz a Genk elleni csütörtöki eredmény

 – jegyezte meg a KEK-ezüstérmes exkapitány. – Létfontosságú, hogy az első számú kapus, Dibusz Dénes újra egészséges, noha az őt helyettesítő Varga Ádám is tetszik nekem.

Nagyszerű meccs jöhet

Sokan csak néztek, amikor Sztankovics az említett, Puskás elleni kupameccsen csereként harcba küldte Adama Traorét, bár előzetesen úgy hírlett, a támadó izomsérülése még nem jött rendbe.

„Traoré szemfülességét dicsérte a Puskásnak lőtt gólja. A bajnokcsapat orvosi teamje hozzáértéssel végzi a dolgát, mert ha egyszer kimondta, hogy a mali csatár futballozhat, akkor futballozzon – folytatta Bálint. – Visszatérése óriási előny, ezt a bőrükön érezhetik majd a belga védők.”

Bálint úgy tippel, Mohammed Abu Fani újra csilloghat. Az izraeli válogatott középpályás sokoldalú, összeszedi, és szétosztja a labdákat, pontrúgásai örök veszélyt jelentenek, gólerős, ráadásul a védekezésből is kiveszi a részét. Az exkapitány kizártnak tartja, hogy a belgák visszaállnának védekezni.

„Ez nem a belga futball jellemzője, jönnek előre óriási erővel, ami nagyszerű meccset vetít előre” – tette hozzá Bálint.

A csoport másik mérkőzése:

Csukaricski–Fiorentina (18.45)

A F csoport állása

1. Fiorentina 3/5 pont (10-4)

2. Ferencváros 3/5 (5-3)

3. Genk 3/5 (4-2)

4. Csukaricski 3/0

 


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás