Borzasztó hírek jöttek Neymarról, végleg búcsút kell tőle vennünk?





Több órán át tartó műtéten esett az október közepén megsérülő Neymar, akire minimum féléves kihagyás vár. Sőt, könnyen meglehet, hogy többet nem látjuk őt focizni



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.11.03.
Neymar pályafutás visszavonulás sérülés

Kés alá feküdt Neymar, a világklasszis brazil labdarúgó október közepén, Uruguay ellen szenvedett súlyos sérülést, az elülső keresztszalagja szakadt el. A brazil sajtó információi szerint a 31 éves támadó operációja négy órán át tartott, és a sérült szalag mellett a porcot is megműtötte Belo Horizonte-ban Rodrigo Lamar, a nemzeti csapat orvosa.

A játékos rehabilitációja legalább féléves lesz, de akár egy évig is eltarthat, így minden bizonnyal ki kell hagynia a jövő júniusi Copa Américát az Egyesült Államokban. Óriási kérdés, hogy mi lesz ezután a futballistával, nem elképzelhetetlen, hogy ez a pályafutása végét is jelentheti, ismerve az előéletét.

Neymar a rettenetesen könnyen sérülő játékosok közé tartozik, az elmúlt kilenc évet figyelembe véve ez volt a 33. alkalom (!), hogy kényszerpihenőre került. Ezalatt összesen 166 találkozóról hiányzott, ami szintén félelmetes szám.

A jelentősebb sérüléseket nézve: 2018 februárjában eltört a lábközépcsontja, ami miatt 18 kihagyott összecsapása volt. 2019 januárjában aztán ez újra megismétlődött, akkor 20 mérkőzésről kellett őt nélkülözni. 2021 novemberében egy bokasérülés miatt 14 találkozónyi kényszerpihenő volt. Idén februárban pedig megint a bokájával volt gond, ezt viszont már műteni kellett, ami miatt 15 párharcól hiányzott.

A mostani alkalommal előreláthatólag 25 (!) bajnoki és válogatott összecsapásról kell lemondania, ez a mostani sérülés az eddigi legsúlyosabb a pályafutásában.

A 31 éves futballista idény nyáron igazolt át a szaúdi al-Hilalhoz, ez a váltás jelezte azt, hogy Neymar pályafutása utolsó szakaszához ért. Az európai futballelitbe már aligha tér vissza, de a sérülés súlyosságát nézve könnyen lehet, hogy inkább szögre akasztja a stoplist. Kislánya idén október 7-én született meg, vagyonát jelenleg 250 millió dollárra (88 milliárd forint) becsülik, felesleges kockázatot nem érdemes vállalnia.

Neymar a Barcelonával gyakorlatilag minden jelentős trófeát megnyert, a Paris Saint-Germainnel többszörös francia bajnok és kupagyőztes lett, hiányérzete egyedül a brazil válogatottal lehet, ugyanis sem a világbajnokág, sem pedig Copa America trófeáját nem tudta elhódítani.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szuper hírt kapott Gulácsi és Orbán Willi: eldőlt, teljesülhet a legfőbb álmuk

Szuper hírt kapott Gulácsi és Orbán Willi: eldőlt, teljesülhet a legfőbb álmuk

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás