Megható vallomás: Matthäus megbánta, amit a gyerekeivel tett





Igyekszik pótolni a mulasztását. Korábbi szövetségi kapitányunk a Budapesten született és nevelt kisfiának szenteli az életét, miatta nem vállalná a német válogatott irányítását.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.09.13.
Módosítva: 2023.09.13.
lothar matthäus Németország gyerek Budapest

Többek között Lothar Matthäus kinevezésének ötlete is fölmerült a gödörbe került német labdarúgó-válogatott élére, Hans-Dieter Flick menesztése után (123 év alatt ő az első kirúgott szövetségi kapitány arrafelé). Az utóbbi bő évtizedben tévés szakkommentátorként és a sportág nagyköveteként ténykedő örökifjú világsztár a német sportriporter-legenda Marcel Reif műsorában határozott nemmel válaszolt a felvetésre, méghozzá magánéleti okokból.

Matthäus (balra) és a most kirúgott Flick a Puskás Aréna gyepén, a tavalyi magyar-német Nemzetek Ligája-meccsen (1-1)
Matthäus (balra) és a most kirúgott Flick a Puskás Aréna gyepén, a tavalyi magyar–német Nemzetek Ligája-meccsen (1-1)          Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

– Sokáig edzősködtem, élveztem is, de már egészen mások a terveim a magánéletet és a munkát tekintve egyaránt. Jelenleg nagyon jól megvagyok. 

Felelős vagyok a kilencéves fiamért. Óriási lelkesedéssel vagyok a papája, igyekszem a megfelelő irányba kormányozni őt, és sok mindent átélni vele együtt, amit korábban nem tehettem meg az idősebb gyerekeimmel.

Mindezek miatt ez a poszt nem az, amit jelenleg elképzelek magamnak – mondta Matthäus némiképp megbánóan.

Korábbi szövetségi kapitányunk 2021-ben költözött haza Münchenbe, miután több mint másfél évtizedig Budapesten lakott. 

Az utóbbi években ötödik feleségével, a 27 esztendővel fiatalabb, orosz származású Anasztaszja Klimkóval budai otthonukban nevelték közös kisfiukat, Milant. 

A pár azóta elvált, de – a legendás futballista indoklása alapján – a gyerek érdekében továbbra is gyakran szerveznek közös programokat, idén is együtt nyaraltak Ibizán.

A 62 éves Matthäus első két házasságából, Sylviától két lánya (Alisa 37, Viola 35 éves, előbbi már unokával is megajándékozta apját), majd a svájci Lolitától egy fia (Loris 31 éves) született. Ezt követően a szerb Marijanát vette el – vele költözött fővárosunkba, amikor 2004-ben kinevezték a magyar válogatott élére –, aztán hét évre az ukrán Lilianával kötötte össze az életét.

Hazájában sosem edzősködött

A focistaként 150-szeres német válogatott (ezzel rekorder), világ- és Európa-bajnok, aranylabdás Lothar Matthäus 2001-től tíz évig edzősködött. Nemzeti csapatunkat 2004 elejétől 2005 szeptemberéig dirigálta, 28 mérkőzésen 11 győzelem, 3 döntetlen és 14 vereség volt a mérlege. Klubszinten dolgozott Ausztriában, Szerbiában, Brazíliában és Izraelben, szövetségi kapitányként a mieink után Bulgáriában is, de hazájában még alacsonyabb osztályú csapatot sem bíztak rá soha.


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás