Élményvitorlázást szerveztek gyógyuló gyerekeknek – Videó

Ezúttal a Heim Pál Gyermekkórház Gyermekonkológiai Centrumának kis páciensei számára tárul fel a Balaton világa a csodás északi parti Csopakon.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.20.
gyermek Heim Pál Gyermekkórház vitorlázás

A Lárifári Alapítvány immár 10 éve segíti a hátrányos helyzetű, vagy betegséggel küzdő gyermekek gyógyulását, vitorlás programok szervezésével. Az egyik hazai gyógyszergyártó cég vitorlás szakosztálya pedig örömmel fogadta a kicsiket és nagyokat a csopaki üdülőben. Könnyebben vagy halmozottan sérült, illetve betegségből gyógyuló gyerekeket is rendszeresen vendégül látnak. Legutóbb a Heim Pál Gyermekkórház Gyermekonkológiai Centrumának kis páciensei számára tárul fel a Balaton világa a csodás északi parti Csopakon.

„Állami gondozásban, illetve mélyszegénységben élő gyerekeket szoktunk fogadni – mondta Paskáné Hosszú Adrienn, az alapítvány kuratóriumi elnöke. – Könnyebben, vagy halmozottan sérült gyerekeket is vendégül látunk.”

Kurucz Sándor, a csopaki Egis SE munkatársa hozzátette, terápiás vitorláztatás keretében gyerekeket, a szüleiket és a kísérőiket látják vendégül egy napra. A kis csapatok összeismerkedhettek a kormányosukkal és a legénységgel, és a biztonság jegyében minden gyermek mentőmellényt húzott fel. A vitorlás szakosztály tagjai örömmel fogadták hajóikon a gyerekeket.

Top hírekHírlevél-feliratkozás