Csapó Dudi halála óta traumák sora sújtja a pólólegenda legjobb barátját





Rájár a rúd az Eb-aranyérmes egykori vízilabdázóra Wiesner Tamásra, aki balesetet szenvedett Szlovákiában.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.08.08.
Wiesner Tamás vízilabda Csapó Gábor

Kiengedték a budai kórházból Wiesner Tamást, aki 1977-ben Európa-bajnoki aranyérmet szerzett a magyar vízilabda-válogatottal. Tavaly november óta traumák sora sújtja, hiszen előbb elvesztette legjobb barátját, az olimpiai bajnok Csapó Gábort, aztán agyi infarktussal kezelték, majd a szívével is vizsgálták. Most kisebb lábsérülést szenvedett, amikor barátaival Szlovákiában járt.

Wiesner Tamás
Fotó: Bánkúti Sándor

Barátaim társaságában a megszokott, rendszeres  kikapcsolódásunkon jártunk – mesélte a lapunknak Wiesner Tamás. – Kirándulás közben egy elég meredek hegyoldalon megcsúsztunk, esés közben egyikőnk sodorta el a másikat vagy 8-10 méteren keresztül.

A kemény, földes talajon mindannyian megsérültek, a négy pórul jártat, köztük Tamást, egy szlovák kórházban ápolták, aztán egy budai gyógyintézménybe kerültek.

Jómagam a térdem alatti sípcsontrészre kaptam ütést, szerencsére komolyabb jellegű csonttörést, ficamot nem regisztráltak a szlovák orvosok.

A 73 éves egykori fradista válogatott pólós a budai kórházi szobájában nézte végig a fukuokai világbajnokságot.

Egykori klubom, az FTC alaposan kivette a részét a nagy diadalból, hiszen Varga Zsolt szövetségi kapitány éppen a zöld-fehérektől került a nemzeti együtteshez. Az Eb-ezüst után vb-aranyéremmel bizonyította szakértelmét.

„A férfi vb-döntő meccsén, a görögök ellen a büntetőpárbajban, feledhetetlent nyújtott Vogel Soma kapusunk. A mezőnyjátékosok közül a torna legjobbjának választották Zalánki Gergőt, nekem ő tetszett a legjobban, de Manhercz Krisztián is emlékezetesen szerepelt” – zárta gondolatait Wiesner.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás