RETRO RÁDIÓ

Máris megtöltötték a rajongók az atlétikai vb szurkolói zónáját

Több helyszín megnyitott, elkezdődtek a hivatalos programok.Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.08.16.
Módosítva: 2023.08.16.
atlétikai világbajnokság kabalafigura Nemzetközi Atlétikai Szövetség Nemzeti Atlétikai Központ

Bár csak négy nap múlva, augusztus 19-én, szombaton kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, az atlétikai világbajnokság szurkolói zónájában elindult a vb élményforgataga. Az edzőpályákon az atlétika hazai és nemzetközi szuperhősei elkezdték az edzéseket, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel megnyílt a vb belvárosi jegyirodája, kedd este pedig a Nemzetközi Atlétikai Szövetség is megtartotta azt a díszvacsorát, ami szimbolikusan is jelezte: elkezdődött Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

Fotó: ZSIGMOND LÁSZLÓ

Folyamatosan érkeznek a sportolók és edzőik Magyarországra. Már több mint 1500 versenyző, edző és csapattag foglalta el a szálláshelyét, és hamarosan a Nemzeti Atlétikai Központot is birtokba veszik az atlétikai vb szuperhősei. Zajlanak az edzések a vb hivatalos edzőpályáin, a Testnevelési Egyetemen, a Honvéd Tüzér utcai pályáján és a Nemzeti Atlétikai Központ bemelegítőpályáján, hogy a bő 200 ország több mint 2100 sportolóját számláló mezőnyben életük formájában álljanak rajthoz a versenyzők a világ idei legnagyobb sporteseményén.

„A startpisztoly eldördült, ezek már sporttörténelmi napok. Büszkeség, egyben óriási felelősség is alakítóként részt venni hazánk történetének legnagyobb sporteseményén. Megmutathatjuk a világnak magunkat, a magyarok legendás sportszeretetét. Úgy látom három nappal a versenyek megkezdése előtt, hogy a szervezőbizottság mindent előkészített, jól állunk” – monda Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa.

Fotó: Budapest 2023 NZRT.

Budapest atlétikalázban ég, amit nemcsak a vb-ruhába öltöztetett helyszínek, de az augusztus 15-től az Erzsébet téren működő szurkolói zóna is jelez, ahol már a nyitónapon hatalmas érdeklődés volt, hogy mindenki kipróbálhassa a különböző, atlétikával kapcsolatos játékokat és eszközöket.

A belvárosi helyszínt gyerekek és érdeklődők gyűrűjében kedden a világbajnokság kabalafigurája, Youhuu nyitotta meg, hogy augusztus 27-ig fogadja a látogatókat – érdeklődőket, sportbarátokat, vagy azokat, akik egészen egyszerűen nem akarnak kimaradni az élményből, és részesei akarnak lenni annak a csodának, amit minden idők legnagyobb magyar sporteseménye jelent.

 

Youhuu az Erzsébet téren is jött, látott és győzött: bárhol, bármikor jelenik meg a városban, azonnal belopja magát a gyerekek és a felnőttek szívébe. A racka mostantól ráadásul valóban mindenkié: a kabalafigura kicsinyített változata már kapható a vb ajándéküzletében. Ugyancsak elérhetőek a jegyek Budapest több pontján, például az Erzsébet téri szurkolói zónában, illetve a világbajnokság idején a Nemzeti Atlétikai Központ főbejáratánál elhelyezett jegypénztárakban.

 

Az első versenyekig ugyan még 3 napot várni kell, a vb-forgatag azonban már elkezdődött. Ezt jelezte az a díszvacsora is, amelyen a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, a magyar és nemzetközi sportdiplomácia, és a vb szervezőbizottságának vezetői vettek részt.

NÉMETH Balázs
Fotó: Soós Lajos

„Hatalmas megerősítést jelent számunkra az utolsó napok hajrájában az a sok pozitív visszajelzés, amit az atlétikai vb-re érkező sportolóktól, újságíróktól és a nemzetközi szövetség munkatársaitól kapunk. Legalább ennyire fontos a közönség érdeklődése, hogy már az első nap megtelt érdeklődőkkel az Erzsébet téri szurkolói zóna, és hogy továbbra is nagyon sokan vesznek jegyet a vb-re” – mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.

Az atlétikai világbajnokság augusztus 19. és 27. között lesz Budapesten.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6 ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el. 

 

Ezeket olvastad már?
Elárulta a Forma–1 sztárja, hancúrozna-e pénzért guminővel

Elárulta a Forma–1 sztárja, hancúrozna-e pénzért guminővel

Képtelen eltakarni óriási melleit a felnőttfilmes színésznő

Képtelen eltakarni óriási melleit a felnőttfilmes színésznő

Tragédia a jégen: átvágta a korcsolya a jégkorongozó mellizmát

Tragédia a jégen: átvágta a korcsolya a jégkorongozó mellizmát

Hosszú idő után új hír látott napvilágot Schumacherről

Hosszú idő után új hír látott napvilágot Schumacherről

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás