Megnyílt az atlétikai vb szurkolói zónája





Mindenki számára ingyenesen látogatható.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.08.15.
Módosítva: 2023.08.15.
atlétikai világbajnokság zóna budapesti világbajnokság

Augusztus 15. több szempontból is fontos mérföldkő a négy nap múlva, azaz 19-én kezdődő és augusztus 27-ig tartó budapesti atlétikai világbajnokság szervezőcsapata számára. Ami a hivatalosabb részt illeti, ezen a napon kezdődött meg a versenyen szereplő sportolók, edzőik és valamennyi hivatalos stábtag akkreditációja, mától már csak a nyakba akasztható fényképes kártyával lehet belépni a vb helyszíneire. Ami pedig a kevésbé hivatalos részt illeti: Budapest szívében, az Erzsébet téren megnyílt a szurkolói zóna – írja az Origo

A szurkolói zóna veszélyes dolog, mert könnyű nagyon elrontani, viszont, amilyen egyszerűen kivitelezhetőnek tűnik, olyan nehéz egy igazán jó helyszínt létrehozni. Nos, a világ idei legnagyobb sportrendezvényének magyar szervezőbizottsága ezúttal sem hibázott: az óriáskeréktől egy kőhajításnyira, a főváros híres szórakozóhelyének, az Akvárium Klubnak a tetején kialakított helyszín tökéletes a maga nemében.

Fotó: Origo

A szurkolói zóna mindenki számára ingyenesen látogatható, a kapuban ülő önkéntesek nem jegyet kérnek, csupán felvilágosítást adnak, segítenek minden érdeklődőnek. A fan zone a versenyekhez igazítva reggel-délelőtt nyit, és minden nap este 10-ig várja az érdeklődőket, akik nem maradnak le a versenyekről sem, hiszen az M4 közvetítéseit nyugágyakból, babzsákfotelekből tudják követni egy óriáskivetítőn. Ha éppen nincs közvetítés, akkor pedig DJ-k gondoskodnak a hangulatról.

Nagyon fontos, hogy a szurkolói zónában nem csak a vb-hez kötődő ajándéktárgyakat – póló, pulcsi, sapka, vászontáska stb. – lehet kapni, hanem belépőt is lehet venni a Nemzeti Atlétikai Központban zajló versenyekre.

A teljes cikket, benne megszólalókkal elolvashatod az Origón.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás