Kammerer Zoltán nem kertelt, ezt gondolja a kajak-kenusok vb-szerepléséről





Egyetlen olimpiai hajóosztályban sem szerzett aranyérmet kajak-kenu csapatunk a duisburgi világbajnokságon, összességében is csak kettőt. Emiatt sokan kongatják a vészharangot, de Kammerer Zoltán nem kertelt, szerinte semmi szükség sopánkodni.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.08.31.
kajak-kenu vb Olimpia 2024 Kammerer Zoltán

Különösen a nők maradtak távol attól, amit elvártak tőlük Duisburgban. Háromszoros olimpiai aranyérmesünket, Kammerer Zoltánt kérdeztük: tényleg borús a kép a magyar kajak-kenu kapcsán a jövő évi párizsi olimpia előtt?

Kammerer Zoltán
Kammerer Zoltán Fotó: Máté Krisztián

– Cseppet sem – reagált Göd polgármestere. – Mert a férfi kajak 1000 m-es távon vb-második Varga Ádám, az 500-on ezüstérmes kettősünk, Nádas Bence és Kopasz Bálint, továbbá a férfi 500-as négyes (Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor) második helyéből könnyen lehet Párizsban aranyérem, mivel hajszállal kaptak ki Duisburgban.

Már csak azért is nyugodtak lehetünk, folytatta Kammerer, mert Varga mellett van minimum két nagyágyúnk, akik az egyes ezer méteren nagyon jók. A kettes 500-as duplázás már töprengés tárgya, bár itt is van választék, a kvartetthez pedig nem kell hozzányúlni.

Aggodalomra a női 500 kettes ad okot, hiszen Fojt Sára és Pupp Noémi nem teljesített jól Duisburgban, velük két kvótát vesztettünk.

– A Csipes Tamara-féle női 500-as négyes hetedik helyezése rejtély, és miután Csipes tudatta, hogy várhatóan kiszáll a kvartettből, jogos lehet a felvetés: akkor mi lesz a négyessel? Szerintem Tamara ezerszer meggondolja magát, amikor ősszel és a téli edzések során az olimpiai terveit rendezgeti...

A honi női szakágat átalakíthatja a 36 éves Kozák Danuta visszatérése. Hatszoros olimpiai bajnokunkkal például a ketteseknél Magyarország újra nagyot alakíthat az olimpián. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás