Csak egyszer volt melegebb, hőmérsékleti rekordról beszél Németh Lajos - Videó

Hétfőn este már a harmadik játéknap kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokságon.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.21.
Németh Lajos atlétikai vb 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság meteorológia

Három magyar versenyző lesz érdekelt a budapesti atlétikai világbajnokság harmadik napján, hétfőn, amikor négy döntőt rendeznek. Németh Lajos elárulta, 2000-ben ezen a napon csaknem hőmérsékleti rekordot mértek.

"Aki kilátogat ma a Nemzeti Atlétikai Központba, a rendezők ellátják legyezővel. Augusztus 21 a meteorológiában ezüstérmes hőmérsékleti szempontból, mert 2000. augusztus 21-én Békéscsabán 41,7 fokot mértek, ez a második legmelegebb, amióta meteorológiai mérések vannak Magyarországon. A legmelegebb 41,9 C fok volt. Ma este felhőtlen ég, lassan csökkenő hőmérséklet, és sok érdekes program várja a szurkolókat." - mondta Németh Lajos meteorológus.

Hétfőn 18.40-kor kezdődnek az atlétikai vb versenyei.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol. 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás