A mennybe akart üzenni: 3 családtagját is elvesztette a focistalány, miközben meccse volt





Nem csak örömkönnyek áztatták a történelmi győztes gólt szerző focistalány arcát.



Megosztás
Szerző: hg
Létrehozva: 2023.08.03.
női foci Dél-Afrika gyász világbajnokság

Az olaszok legyőzésével sporttörténelmi sikert ért el Dél-Afrika női labdarúgó-válogatottja: először jutott tovább a világbajnokság csoportköréből a nyolcaddöntőbe. A 3-2-es végeredményt a 92. percben állította be Thembi Kgatlana. Míg boldogan ünnepelt mindenki, ő a lefújás után könnyes szemekkel a halottaira gondolt: letérdelve megcsókolta a gyepet, majd magasba emelt kezekkel az ég felé nézett, mintha a mennyekbe akarna üzenni.

Thembi Kgatlana erőt merített a tripla gyászából
Thembi Kgatlana erőt merített a gyászából      Fotó: AFP

Az amerikai Racing Louisville csapatában légióskodó, 27 éves dél-afrikai csatár számára különösen sokat jelent a világraszóló szenzáció. Kgatlana kis híján el sem utazott Új-Zélandra, mert az utóbbi időben a családjában több tragédia történt.

Az utóbbi három hét folyamán három közeli családtagomat veszítettük el. Hazarepülhettem volna, mégis úgy döntöttem, hogy a csapattal maradok. Ennyit jelent nekem mindez: a társaim, a vébé, az országunk.

Visszatértem a súlyos sérülésem után, hogy a hazámért és a lányokért játsszak, hogy itt lehessek és történelmet írhassunk. Ezért küzdöttünk, és nagyon megérdemeltük. Mindannyian boldogok vagyunk, én is – nyilatkozta a fájdalom és az öröm kettős hatása alatt elérzékenyülve az apró termetű (156 centis) nagy játékos (2019 legjobb afrikai női labdarúgója). 

Az Argentína ellen (2-2) is eredményes, 62-szeres válogatott Kgatlanára rájárt a rúd az utóbbi hónapokban: tavaly igazolt a spanyol Atlético Madridból az amerikai klubcsapatához, de Achillesz-ín-szakadása miatt tíz hónapig nem játszhatott, csak idén májusban tért vissza a pályára. 

Ezek után, most minden nehézség dacára a fantasztikus siker főszereplője lett, és őt választották a meccs legjobbjának.

Igazi világvándor

Thembi Kgatlana még csak 27 éves, de már kalandos pályaívet tudhat maga mögött. A dél-afrikai focistalány az Egyesült Államok előtt légióskodott többek között Zambiában (Lusaka FC), Olaszországban (Napoli, Parma), Kínában (Beijing Phoenix), Portugáliában (Benfica) és Spanyolországban (Eibar, Atlético Madrid).

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás