RETRO RÁDIÓ

A mennybe akart üzenni: 3 családtagját is elvesztette a focistalány, miközben meccse volt

Nem csak örömkönnyek áztatták a történelmi győztes gólt szerző focistalány arcát.Megosztás
Szerző: hg
Létrehozva: 2023.08.03.
női foci Dél-Afrika gyász világbajnokság

Az olaszok legyőzésével sporttörténelmi sikert ért el Dél-Afrika női labdarúgó-válogatottja: először jutott tovább a világbajnokság csoportköréből a nyolcaddöntőbe. A 3-2-es végeredményt a 92. percben állította be Thembi Kgatlana. Míg boldogan ünnepelt mindenki, ő a lefújás után könnyes szemekkel a halottaira gondolt: letérdelve megcsókolta a gyepet, majd magasba emelt kezekkel az ég felé nézett, mintha a mennyekbe akarna üzenni.

Thembi Kgatlana erőt merített a tripla gyászából
Thembi Kgatlana erőt merített a gyászából      Fotó: AFP

Az amerikai Racing Louisville csapatában légióskodó, 27 éves dél-afrikai csatár számára különösen sokat jelent a világraszóló szenzáció. Kgatlana kis híján el sem utazott Új-Zélandra, mert az utóbbi időben a családjában több tragédia történt.

Az utóbbi három hét folyamán három közeli családtagomat veszítettük el. Hazarepülhettem volna, mégis úgy döntöttem, hogy a csapattal maradok. Ennyit jelent nekem mindez: a társaim, a vébé, az országunk.

Visszatértem a súlyos sérülésem után, hogy a hazámért és a lányokért játsszak, hogy itt lehessek és történelmet írhassunk. Ezért küzdöttünk, és nagyon megérdemeltük. Mindannyian boldogok vagyunk, én is – nyilatkozta a fájdalom és az öröm kettős hatása alatt elérzékenyülve az apró termetű (156 centis) nagy játékos (2019 legjobb afrikai női labdarúgója). 

Az Argentína ellen (2-2) is eredményes, 62-szeres válogatott Kgatlanára rájárt a rúd az utóbbi hónapokban: tavaly igazolt a spanyol Atlético Madridból az amerikai klubcsapatához, de Achillesz-ín-szakadása miatt tíz hónapig nem játszhatott, csak idén májusban tért vissza a pályára. 

Ezek után, most minden nehézség dacára a fantasztikus siker főszereplője lett, és őt választották a meccs legjobbjának.

Igazi világvándor

Thembi Kgatlana még csak 27 éves, de már kalandos pályaívet tudhat maga mögött. A dél-afrikai focistalány az Egyesült Államok előtt légióskodott többek között Zambiában (Lusaka FC), Olaszországban (Napoli, Parma), Kínában (Beijing Phoenix), Portugáliában (Benfica) és Spanyolországban (Eibar, Atlético Madrid).

 

 

Ezeket olvastad már?
Szoboszlai Dominik ezt nem teszi zsebre, kiszavazták a kezdőcsapatból

Szoboszlai Dominik ezt nem teszi zsebre, kiszavazták a kezdőcsapatból

Kezet fogtak, Messi elkápráztatta elfeledett, magyar válogatott ellenfelét

Kezet fogtak, Messi elkápráztatta elfeledett, magyar válogatott ellenfelét

Elfordulnak az emberek Szoboszlaiéktól, egyre kisebb a bizalom

Elfordulnak az emberek Szoboszlaiéktól, egyre kisebb a bizalom

Túl apró bikini, Ronaldo exének formás cicijeit nem lehet kordában tartani

Túl apró bikini, Ronaldo exének formás cicijeit nem lehet kordában tartani

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás