Videón a feröeri tűz, Budapesten buliztak a Fradi legyőzői





A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőkörének második fordulójába jutott feröeri Klaksvík magyar bajnok kapusedzője, Turi Géza hazaérkezésüket követően elmondta, hősöknek kijáró szeretettel fogadták őket.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.07.22.
Fradi Klaksvik Turi Géza meccs

A szerdai meccs után a norvég Magne Hoseth edző legénysége közösen megivott egy jó pár üveg hideg sört, majd hatan – engedéllyel! – belenéztek a budapesti éjszakába. A szállodából sétára indultak, de még éjfél előtt visszatértek. 

– Ehhez hasonló klubsikerre Feröeren sohasem volt eddig példa – mondta a Metropolnak Turi Géza kapusedző, aki korábban a ZTE-vel magyar bajnok lett. – A Groupama Arénában láthatták, nem köteles optimizmusból állítottuk, hogy az első, hazai 0-0 után van esélyünk a továbbjutásra. Amúgy 2020-ban a szlovák Slovan Bratislavát is kiejtettük a selejtezőben, igaz, akkori riválisunk a Covid-vírus miatt nem tudott kiállni. 

Turi Géza (jobbra), és a feröeriek öröme Fotó: Török Attila

Hogy a fradista Civic 11-est érő szerelése nélkül is kiharcolták volna-e a bravúrt, erre Turi azt válaszolta: gyaníthatóan, mivel sokkal akaratosabbak voltak a magyar bajnoknál.

 

Az FTC megkönnyítette a dolgunkat, mert látszott egysíkú játékán, hogy átgondoltság nélkül futballozik. Edzőnk viszont azt kérte játékosaitól, húzzanak meg a 16-os előtt két „tiltott zónát”, és kontrával veszélyeztessenek. Ezt meg is tették. Mindössze ennyi a továbbjutásunk magyarázata.

 

A kapusedző képtelen különbséget tenni a ZTE-vel szerzett 2002-es magyar bajnoki címe, illetve a KÍ továbbjutása között.

„ A kettő egészen más természetű diadal, mindkettőre azonos mértékben vagyok büszke.” 

A feröerieket hatalmas görögtűzzel fogadták odahaza – írja a Magyar Nemzet:

 

Turi a soros riválisukról, a svéd BK Häckenről megjegyezte, ugyanúgy búcsúztatják majd, mint a Fradit, ráadásul azzal a taktikával, amit a magyar bajnok ellen alkalmaztak. S hogy játékosaik mennyi prémiumot vehetnek fel a bravúrjukat követően?

Az UEFA által átutalandó összegből mindenki részesedik, de azt senki se várja el tőlük, hogy megnyerjük a BL-t

– mondta a kapusedző.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás