Áll a bál, Cristiano Ronaldo miatt már a második edző távozott





A tavalyi gyengébb szezon után új edzője lett Cristiano Ronaldo csapatának, az Al-Nasszrnek, amely a portugál Luís Castróval készül a következő bajnoki idényre.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.07.08.
Cristiano Ronaldo Al-Nasszr edző

Cristiano Ronaldo januári érkezésével még a szaúdi bajnokság éllovasa volt az Al-Nasszr, az idény végén viszont csupán az ezüstérem jött össze, sőt az összes kupasorozatból kipottyant az együttes. A 38 éves támadó többször is erősen kritizálta az akkori vezetőedzőt, Rudy Garciát, az ő nyomására áprilisban a vezetőség megvált a franciától, de az ideiglenes megbízott, Dinko Jelicic sem vált be. Ronaldónak a horvát sem nyerte el a tetszését, így ő sem maradhatott. A klub nemrég bejelentette, hogy az új szakember Luís Castro lesz.

Cristiano Ronaldo megmondta, hogy erősödni fog a szaúdi bajnokság, de ennek egy szempontból biztosan nem örül
Cristiano Ronaldónak mostantól kezdve portugál edző dirigál az araboknál (Fotó: AFP)

A 61 éves trénerre nem véletlen eshetett a választás, portugál származása révén ugyanis könnyen meg tudja magát értetni majd honfitársával, az ötszörös aranylabdás Ronaldóval. Castro 2014 márciusa és júniusa között rövid ideig a Portót edzette, utána azonban visszaküldték a B-csapathoz. Legnagyobb sikereit a Sahtar Donyeckkel érte el, ahol 2020-ban ukrán bajnok lett, a nemzetközi kupaporondon pedig Európa-liga elődöntőig jutott. Ezt követően az egyesült emírségi Al-Duhail SC-vel kupagyőzelmet szerzett, legutóbb a brazil Botafogót edzette.

Ronaldóéknak idén még jobb formára lesz szükségük, a riválisokhoz ugyanis futószalagon érkeznek  a nagyobbnál nagyobb sztárok.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás