Titkos üzenettel jön Budapestre az amerikai sztársportoló

Emlékezetes teljesítményt tervez a budapesti atlétikai vb-n (augusztus 19–27.) a 22 éves coloradói Anna Hall, aki megpróbálja megjavítani honfitársnője, a 61 esztendős amerikai Jackie Joyner-Kersee hétpróbázásban elért 1988-as világrekordját.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.07.07.
Nemzeti Atlétikai Központ Anna Hall vb Budapest

Ha megvalósítja a tervét, úgy feltehetően vb-aranyat szerez a Nemzeti Atlétikai Központban az amerikai Anna Hall. Egyelőre persze az sem biztos, hogy utazik fővárosunkba, tudniillik az amerikaiak vb-válogatóját még nem rendezték meg. A budapesti atlétikai világbajnokságot pedig augusztusban rendezik.

Anna Hall – Fotó: AFP

– Láttam Anna több versenyét – nyilatkozta az NBC Sports-nak Jackie Joyner-Kersee, aki hétpróbázásban két, távolugrásban egy ötkarikás bajnokságot nyert. – Boldoggá tenne, ha az 1988-as, 7291 pontos rekordomat megjavítaná.

Hall a tokiói olimpia előtti amerikai válogatón bal lábfejének csontját törte, a műtét során egy csavart építettek be, mely azóta is kínozza, emiatt olykor csúnyán bedagad a lába. Amúgy könnyed hölgy, a versenyekre több palack szőlőlével és a Nerbs Gummy Cluster nevű cukorkával szerelkezik fel, továbbá ha van elég hely, a két nap során a hét szám között lazán táncol.

– A tavalyi, Eugene-ben rendezett vb előtt otthoni fürdőszobám tükrére kiragasztottam egy papírlapra: Érmes leszek. Meg is szereztem a harmadik helyet. Budapest előtt ennyit írtam a tükörre: Szigorúan titkos!

Ha sikerrel jár, úgy ő lehet az ötödik hölgy ebben a számban, aki 7000 pont fölé kerül, egyéni rekordja most 6988, azt idén május 28-án Götzisben érte el. Az is erősen motiválja, hogy 1993 óta hétpróbázásban amerikai versenyzőnő nem nyert világbajnoki aranyérmet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás